Vila-real sol·licitarà la declaració d’interés turístic autonòmic de la Setmana Santa per la seua singularitat

1080

Actualitat Diària/S.N

L’Ajuntament de Vila-real farà un pas més en la promoció turística de la Setmana Santa localamb la petició a la Generalitat Valenciana perquè la Setmana Santa local siga declaradafesta d’interés turístic autonòmic. Així ho han anunciat hui el regidor de Turisme, Diego Vila, i el president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz,els qui han incidit en les característiques de la celebració vila-realenca, que la diferencien d’altres municipis de la Comunitat Valenciana,  i que és una de les més antigues de la província, data del 1546, com acredita documentació de l’època.

Vila ha recordat que la Setmana Santa de Vila-real compta des de 2010 amb la declaració d’interés turístic provinciali ha recalcat que presenta una singularitat que la faria mereixedora d’aquesta nova distinció autonòmica, per ser una de les més antigues de la província. A més, l’edil de Turisme també ha destacat el valor cultural de la Setmana Santa vila-realenca per la gran qualitat artística de les imatges de les diferents confraries i germandats, d’escultors com José Ortells i Pascual Amorós, “que són vertaderes obres d’art que processionen pels carrers de la ciutat i que fan que cada any vinguen a Vila-real turistes d’altres municipis, siguen creients o no, atrets per aquest valor cultural de la nostra Setmana Santa”.

Vila ha assenyalat que la Junta Central de Setmana Santa, que agrupa deu confraries i germandats i prop de 3.000 confrares,“porta deu anys innovant i potenciant la Setmana Santa amb nous esdeveniments que la diferencien”, sense oblidar la tradició i la història que identifiquen a aquesta celebració.

Singularitat i tradició

En aquest sentit, el president de la Junta Central, Pascual Sanz, ha nomenat actes com el Pregó Musical, la Peregrinació a Torrehermosa, la Processó Infantil, la Processó del Silenci, la Passió musical ‘Laquima Vere’o la Trobada de Guàrdies RomanesArmats, que són propis de la Setmana Santa vila-realenca i que s’han anat incorporant en l’última dècada per a diferenciar-la d’altres celebracions. Sanz ha destacat que Vila-real té “una Setmana Santa molt participativa, que gaudeixen no sols els veïns i veïnes de la ciutat, sinó també persones d’altres municipis que ens visiten”. Amb aquesta petició d’interés turístic autonòmic “estem lluitant perquè la Setmana Santa de Vila-real tinga el reconeixement que mereix”, ha afegit Sanz.

Per part seua, el regidor de Turisme, qui ha agraït especialment el treball desinteressat dels membres de la Junta Central de Setmana Santa i les diferents confraries i germandats, també ha recordat l’aposta pel turisme religiós que manté l’equip de govern i que “conjuga història, tradició i cultura”.

La petició en la Generalitat Valenciana per a aquesta declaració d’interés turístic autonòmic s’elevarà al pròxim ple ordinari del 28 de gener per a la seua aprovació i inici de la tramitació.

Programació Semana Santa

El primer acte de la Setmana Santa serà el pregó el 27 de març a la Capella del Crist de l’Hospital.El pregoner o pregonera i el confrare de l’any estan encara per elegir. Li seguirà el Diumenge de Rams, després la Processó infantil en Dimarts Sant, que eixirà des de l’Església de Santa Isabel i està organitzada per la Confraria de Santa Maria Magdalena. Dimecres Sant serà la Processo general, Dijous Sant,  Laquima Vere a les 21.00, la del Silenci. Divendres Sant al matí la Processó del Via Crucis, després la general i en la del Sant Sepulcre del dissabte es deixarà la imatge en l’altar i per a finalitzar el Diumenge Sant, amb la del Encontre.

Sanz ha recordat que el termini per a presentar les imatges que il·lustraran el cartell i el programa d’actes està obert fins al divendres i que enguany versa sobre la Confraria del Sant Sepulcre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací