Vila-real revela l’espectacle del 17 de maig: el violinista Vasko Vassilev acompanyat de 175 artistes locals

689

Actualitat Diària

Vila-real revela l’espectacle musical que faltava de les festes patronals i que anava a tindre un marcat accent local. Es tracta del projecte Vila-real Talent que naix amb un concert del violinista internacional Vasko Vassilev junt a 175 músics i artistes de la ciutat. Les festes de maig reuniran gran part del talent musical i artístic de la ciutat en un gran espectacle que comptarà amb la participació especial del reconegut violinista búlgar Vasko Vassilev. 

L’alcalde, José Benlloch, ha presentat hui el concert ‘Vasko Vassilev amb Vila-real Talent’, acompanyat pel regidor de Festes, Diego A. Vila, i les directores artístiques de l’esdeveniment, Rosanna i Gisela Morales. Es tracta d’un concert especial que s’ha programat amb motiu de les festes patronals i que tindrà lloc el 17 de maig, festivitat de Sant Pasqual, a les 22.30 hores en la plaça Major.

“Tenim un bagatge musical i artístic molt potent a la ciutat i volíem demostrar que es pot fer alguna cosa junts, a nivell internacional, i per a això quin millor dia que el dia del patró, Sant Pasqual, dia en què celebrem un símbol de tots els vila-realencs i vila-realenques”, ha assegurat l’alcalde. 

El violinista búlgar Vasko Vassilev, conegut mundialment, actuarà acompanyat d’artistes locals en un espectacle ideat per a mostrar el talent de la ciutat. Tal com ha explicat Rosanna Morales, la iniciativa, impulsada des de l’Ajuntament de Vila-real i la Junta de Festes, pretén implicar el major nombre d’entitats locals que estiguen fent qualsevol creació artística, amb l’objectiu de “amalgamar l’art que hi ha a Vila-real i mostrar-lo” en un espectacle “inoblidable”. Per a aconseguir-ho, Vasko Vassilev estarà acompanyat per al voltant de 175 persones, cantants, músics i ballarins de Vila-real, que oferiran peces de diferents estils conegudes pel gran públic com a òperes, sarsueles, musicals, etc. Així, participaran la Coral Sant Jaume, el Cor Ciutat de Vila-real, el Cor Tutte Voci, Veus de Cambra, l’orquestra Supramúsica, alumnes del Conservatori Mestre Goterris, els grups de ball Carisma i Azahar, l’Associació Cultural Flamenca Andalusa i l’Escola Municipal de Dansa Contemporània. També es comptarà amb la participació de la pianista Pamela Nicholson, el guitarrista Óscar Ebro i el trompetista Vicente Campos. La coreògrafa serà Gisela Fandos i el presentador, el periodista Raúl Puchol. Tot sota la direcció del músic i director Miguel Ángel Navarro, qui habitualment dirigeix els espectacles de Vasko Vassilev a Espanya. En total, seran al voltant de 200 persones les que faran possible aquest esdeveniment especial. Gisela Morales ha assegurat que treballar en aquest projecte és “un somni” perquè “sempre havíem volgut estar al costat de tots aquells que s’han format amb nosaltres i que gaudeixen de la música, i gràcies a aquest projecte tenim l’oportunitat”.

Benlloch ha agraït el treball de les germanes Rosanna i Gisela Morales per a “unir tot aquest talent local” i fer possible “un espectacle d’impacte internacional amb l’objectiu que es consolide com un esdeveniment anual”. “Ens agradaria que continuara cada any amb un artista convidat diferent i incorporant cada any a més talent de la ciutat”, ha apuntat l’alcalde, qui ha afegit que “quin millor dia que la festivitat del nostre patró” per a “mostrar al món tot el que junts som capaços de fer a Vila-real des del punt de vista musical i artístic”. Benlloch ha destacat la projecció internacional del violinista Vasko Vassilev, que amb només 23 anys ja es va convertir en el concertino més jove de la Royal Opera House de Londres, i que “plena estadis amb fins a 50.000 persones al seu país, Bulgària, amb els seus espectacles”. Finalment, l’alcalde ha convidat a gaudir d’aquest concert que “estic segur serà fantàstic” i que “situarà a Vila-real en el mapa a nivell internacional”.

Cartell musical festes 

Les festes de maig arrancaran amb el Rock per la llengua, de mà de la Regidoria de Normalització Lingüística, amb l’actuació d’Apologia i el Diluvi el dia 15 a la Plaça Major a les 23.30.Li seguirà Medina Azahar el dissabte 16 a la Plaça Majora les 00.00 i una de les actuacions que més èxit va arrossegar l’any passat, Queen en concert’,de la Unió Musical La Lira i Fast Bottomed Boys el dilluns 18 a les 23.30 a la Plaça Major. 

El cartell continua amb Twin’s Group’ el dia 22 a les 22.30 a la Plaça del Llaurador amb motiu del macrosoparde veïns, Góvannona les 23.30 a la Plaça Major, que compleix el seu 25 aniversari. El 23 un dels plats forts, Antonio José, a les 00.00 a la Ciutat Esportiva Municipal. També aquest dia al Recinte de la Marxa, a les 01.00, l’actuació d’Anna Curra i Semidimes i per a tancar el cartell, un concert molt especial per als més majors, N’PUMF, a la Plaça Major a les 20.00, el 24 de maig. 

Ja a les festes de la Mare de Déu de Gràcia,el cartell musical del qual, s’ha de tancar amb molt de temps previ, el concert inicial serà el de la Oreja de Van Gogh el 4 de setembre a mitjanit a la Plaça del Llaurador. Com és tradició ja, el Festival de Balls de Salò el 5 a la plaça Major a les 22.30 i fins al dijous 10 no hi haurà cap actuació i serà la de l’Orquestra Scream el dia del Tombet de Bou al Recinte de la Marxa a les 23.30 del dia 10. Li seguirà l’excomponent d’Auryn, Dani Fernández, a mitjanit el 12 de setembre a la plaça Major i les festes acabaran ambun concert d’excepció, Mocedades, el diumenge 13 a les 19.45 a la Plaça Major.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací