Agricultura cataloga set noves zones humides a la Comunitat

648

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència climàtica i Transició Ecològica inclourà set noves àrees humides en el Catàleg de Zones Humides amb la finalitat de garantir la conservació i l’ús sostenible dels ecosistemes de la Comunitat Valenciana.

L’Albufera de Gaianes, l’embassament de la Pedrera, el conjunt del i la desembocadura del riu Monnegre, a la província d’Alacant; la llacuna de Sant Mateu i el Quadre de Santiago, a la província de Castelló, i la llacuna temporal del Rebalsador-El Prao, en el terme d’Alcublas (València), són els set nous espais “mereixedores d’aquesta protecció pels seus valors naturals, ambientals i de mitigació del canvi climàtic”, han explicat des de la Conselleria.

Amb l’inici de l’expedient de modificació del Catàleg de Zones Humides, s’obri un període de tres mesos perquè els ajuntaments presenten la documentació i suggeriments pertinents per a facilitar la delimitació provisional d’aquests espais.

Durant aquesta tramitació, no podran realitzar-se en el seu àmbit territorial actes que suposen la transformació de la realitat física i biològica o la impossibilitat de complir els objectius de la declaració d’espai natural protegit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací