Puig anuncia la creació d’un observatori de cooperació públic-privada en la Comunitat Valenciana

629

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) impulsaran un observatori de la cooperació públic-privada en la Comunitat Valenciana per a “implementar ràpidament accions que servisquen per a reactivar l’economia”.

Aquest observatori, segons ha avançat Puig, servirà per a “generar un marc de confiança i credibilitat”, així com per a “analitzar tots els àmbits” on es puga establir una cooperació públic-privada que “ha d’estar presidida per la transparència, la competència i la capacitat de pensar sempre en l’interés general”.

Així ho ha explicat després de la reunió que ha mantingut amb el president de la CEV, Salvador Navarro, per a impulsar la col·laboració públic-privada en matèria d’habitatge i obra pública.

En la reunió, a la qual també han assistit el vicepresident segon i conseller d’Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, el president ha explicat que l’objectiu de la trobada ha sigut “treballar junts per a posar en marxa algunes infraestructures i algunes accions que servisquen a l’interés general”.

En aquest sentit, s’ha referit a dos projectes “importants per a la cohesió territorial” com són l’ampliació de la CV-95, entre Torrevieja i Orihuela, i la posada en funcionament del Tren de la Costa.

Per això, el cap de l’Executiu ha mostrat la voluntat del Consell perquè “les sinergies servisquen per a posar fi a vells projectes que no s’han pogut desenvolupar i nous projectes fonamentals per al desenvolupament territorial de la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, i quant a l’àmbit de l’habitatge, ha recordat que es tracta de “un dret constitucional”, per la qual cosa la Generalitat impulsarà “una acció de xoc en els pròxims anys” en aquest sector.

Per part seua, el conseller d’Arquitectura Bioclimàtica, ha explicat que la col·laboració públic-privada és “essencial” per a dur a terme projectes com el Pla Hàbitat 20-30, que pretén duplicar el parc públic en 10 anys fins a aconseguir les 35.000 habitatges.

Així mateix, també ha destacat la importància d’aquesta col·laboració entre les empreses i l’Administració per als projectes de rehabilitació o per al pla d’impuls de la promoció de 1.500 habitatges en 45 solars propietat de la Generalitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací