L’UJI analitza en un seminari la crisi migratòria de la mà d’Open Arms, amb el seu representant Lluís Fuster

568

Actualitat Diària

La crisi climàtica està, d’una forma o una altra, darrere de molts dels moviments migratoris que trobem tant dins com fora dels països. Només en 2018, prop de 20 milions de persones van haver de fugir de casa com a conseqüència del canvi climàtic. A més a més, els efectes de la crisi climàtica són cinc vegades més grans als països empobrits i desplacen als col·lectius més vulnerables.

La Comunitat UJIxPlaneta i l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau (IUDESP) han organitzat per dimarts 10 de març de 2020 a partir de les 16 hores un seminari amb Lluís Fuster, representant d’Open Arms, una ONG dedicada a rescatar de la mar a migrants desemparats.

Open Arms ha mostrat repetidament un enorme coratge assumint els riscos que comporta la seua tasca, a la vegada que ha mostrat la vulnerabilitat de les persones migrants i les incapacitats dels governs enfront de la situació. Per la seua labor ha sigut mereixedora de nombrosos premis i reconeixements, tant a Espanya com internacionalment.

Després de la seua intervenció, hi haurà una taula rodona amb la participació del catedràtic d’Economia Aplicada de l’UJI, Celestino Suárez, i el regidor de Transició Ecològica, Agricultura, Medi Ambient, Cicle Integral de l’Aigua i Nou Model Energètic de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Fernando Navarro. En finalitzar s’obrirà el debat al públic assistent.

La Comunitat UJIxPlaneta és un col·lectiu del món universitari que pretén que la Universitat Jaume I de Castelló lidere els canvis que la societat necessita davant les crisis climàtica i ecosocial.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací