Agricultura destina més de 900.000 euros a la promoció de la integració cooperativa agroalimentària

644

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destina un total de 951.561 euros per a la promoció i el foment de la integració cooperativa agroalimentària en 2020, en la Comunitat Valenciana.

Aquestes ajudes, la convocatòria de les quals publica avui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) poden ser consultades en aquest enllaç: consultar ací.

Aquestes subvencions estan orientades a incrementar la dimensió de les entitats cooperatives, impulsant la concentració cooperativa i la intercooperació a fi de facilitar el desenvolupament d’activitats econòmiques i socials en l’àmbit rural, amb la millora de la qualitat, les condicions mediambientals i la capacitat de creació d’ocupació.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat que aquestes ajudes “persegueixen potenciar el nivell de competitivitat de les cooperatives així com la modernització de la seua oferta per a contribuir al seu desenvolupament i reforçar la seua posició en la indústria agroalimentària i en el comerç”, tant en el mercat interior com exterior.

Per tant, els beneficiaris de les ajudes són aquelles cooperatives agroalimentàries que duguen a terme un procés d’integració en la Comunitat Valenciana, el resultat de la qual siga una cooperativa o empresa participada majorment per cooperatives.

Actualment, la Comunitat Valenciana compta amb 343 cooperatives agràries de primer grau, amb al voltant de 192.385 socis. En la resolució publicada en el DOGV s’ofereix tota la informació administrativa perquè les cooperatives agroalimentàries interessades puguen sol·licitar aquestes subvencions que es tramiten telemàticament a través de seu electrònica i el termini de sol·licitud de la qual s’estendrà fins al pròxim 10 d’abril.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací