Iberdrola trepitja l’accelerador de la mobilitat elèctrica: més inversions i aposta per la recàrrega més ràpida

732

Actualitat Diària

Iberdrola trepitja l’accelerador i reforça el seu pla de mobilitat sostenible, destinant més inversions -un total de 150 milions d’euros- a intensificar el desplegament de punts de recàrrega de vehicle elèctric en els pròxims cinc anys.

Iberdrola ha inclòs l’electrificació del transport en la seva estratègia de transició cap a una economia descarbonitzada, basada en energies renovables i xarxes intel·ligents, i per a això accelerarà el seu pla d’instal·lació d’infraestructura de recàrrega a Espanya, principalment, i ampliarà les seves actuacions a altres mercats on opera, com és el cas del Regne Unit, Portugal i Itàlia.

El nou pla de mobilitat sostenible preveu el desplegament de prop de 150.000 punts de recàrrega per a vehicle elèctric -multiplica per sis el pla inicial-, tant en llars, com en empreses, així com en via urbana, en ciutats i en les principals carreteres i autovies en els pròxims cinc anys.

El desenvolupament de la infraestructura en via pública respondrà a les necessitats de recàrrega elèctrica, atesos els sistemes de predicció de la companyia i la xarxa principal de carreteres i autovies a Espanya. Sobre la base d’això, Iberdrola apostarà pel desplegament de carregadors de càrrega ràpida i posarà a disposició estacions ultres-ràpides (350 kW) cada 200 quilòmetres, súper ràpides (150 kW) cada 100 quilòmetres i ràpides (50 kW), cada 50 quilòmetres.

Els usuaris de cotxe elèctric que usen la infraestructura de mobilitat sostenible d’Iberdrola recarreguen amb energia 100% verd, provinent de fonts de generació neta que compten amb certificats de garantia d’origen renovable (GdOs). “El procés de descarbonització de la nostra economia no és només una qüestió del sector energètic, sinó que requereix de la participació i el compromís de tots els sectors emissors, especialment del transport, que pot contribuir de manera determinant a la reducció de la contaminació de les nostres ciutats”, explica Luis *Buil, responsable global de Smart Mobility d’Iberdrola.

“Per aquest motiu, hem revisat el nostre pla inicial i hem apostat per treballar en un marc d’actuació més ambiciós, en termes d’inversió i capacitat de la infraestructura, per a continuar donant resposta al creixement exponencial que preveiem registri la mobilitat elèctrica a partir d’enguany”, apunta. “En aquest context, el nostre treball continuarà impulsant el desplegament de la mobilitat elèctrica, trencant les barreres d’entrada, promovent la circulació ‘zero emissions’ i facilitant la transició al vehicle elèctric.

Tot això, promovent-ho amb tots aquells agents compromesos amb la transició cap a una mobilitat sostenible”, conclou. Balanç actual: 2.000 carregadors ràpids operatius i en desenvolupament en via pública El nou Pla de Mobilitat Sostenible a cinc anys d’Iberdrola supera l’ambició del seu programa fins a 2021, que preveia la instal·lació de fins a 25.000 punts de recàrrega (residencial, empreses i pública, tant urbana com en carretera i autovies) a Espanya.

Fins al moment, Iberdrola ha instal·lat 5.000 carregadors elèctrics al país. D’aquests, 400 són punts de recàrrega ràpida operatius en carreteres i autovies. Així mateix, la companyia compta amb uns altres prop de 1.600 carregadors en diferents etapes de desenvolupament en via pública: d’aquests últims, més de 300 estaran operatius pròximament. El balanç dels primers 18 mesos del pla de mobilitat d’Iberdrola es completa amb la signatura de més de 30 acords de desplegament d’infraestructura aconseguits amb els principals agents implicats en la mobilitat, des d’administracions a institucions, empreses, estacions de servei, concessionaris i fabricadors de vehicles elèctrics.

En aquest sentit, l’empresa ha posat en marxa el primer pàrquing sostenible amb Ifema Fira de Madrid; ha aconseguit acords amb la pràctica totalitat de fabricants de vehicles, així com amb associacions i concessionaris; està desplegant un ambiciós pla de punts de recàrrega ràpida en estacions de serveis de marques com AVIA, Ballenoil i Valcarcel; col·labora en els plans de mobilitat sostenible d’empreses com Ikea, McDonald’s, Telefónica, REE, *Auchán, etc; impulsa infraestructura de mobilitat elèctrica en centres comercials, cadenes de restauració i hotels i s’ha sumat a la iniciativa Zity per al desenvolupament de serveis de mobilitat elèctrica en diferents ciutats espanyoles.

El pla de mobilitat sostenible d’Iberdrola té entre els seus objectius accelerar la transició al vehicle elèctric en les seves flotes. En 2019, la companyia s’ha convertit en la primera empresa espanyola a subscriure la iniciativa EV100 de *The *Climate *Group, comprometent-se a electrificar tota la seva flota de vehicles dels seus negocis a Espanya i Regne Unit a 2030. Primera App de Recàrrega en via pública a Espanya amb 3.000 carregadors elèctrics L’estratègia de mobilitat elèctrica d’Iberdrola passa també per impulsar solucions digitals integrals que facilitin la recàrrega del vehicle elèctric. En aquest sentit, Iberdrola ha actualitzat la seva App de Recàrrega Pública, que incorpora informació actualitzada de tots els carregadors de vehicle elèctric a Espanya: en l’actualitat, més de 3.000, tant de la companyia com de tercers.

L’aplicació digital, des de la qual es pot geolocalitzar, reservar un punt de recàrrega gestionat per Iberdrola i pagar a través del mòbil -sent o no client de l’elèctrica-, és l’única que incorpora, per primera vegada, tots els punts de recàrrega operatius a Espanya, tant els instal·lats per Iberdrola, com per la resta dels operadors de mobilitat. Per a completar la primera App de Recàrrega Pública a Espanya, Iberdrola ha treballat en els últims mesos en la localització de totes les instal·lacions en via pública al nostre país, verificant la seva existència i operativitat. El mapa es continuarà actualitzant amb els nous punts de recàrrega elèctrica que entrin en operació, tant d’Iberdrola com de tercers.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací