Vila-real reedita el programa d’inserció sociolaboral per a ocupar a persones amb diversitat funcional en el consistori

527

La iniciativa beneficiarà a un total de 9 persones que podran realitzar pràctiques remunerades durant huit mesos

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real i la Fundació Caixa Rural Vila-real impulsen la segona edició del programa d’inserció soci-laboral dirigit a persones amb diversitat funcional amb l’objectiu d’oferir-los una oportunitat laboral tant en diferents departaments municipals com en la pròpia fundació. El programa s’emmarca en el conveni anual entre l’Ajuntament i l’associació XiCaEs, dependent de la Fundació Caixa Rural, per a l’atenció i inserció de persones amb capacitats especials, dotat amb 30.000 euros.

La iniciativa està dirigida a persones que tinguen una discapacitat reconeguda superior al 33%. Un total de 9 persones es beneficiaran d’aquest programa que tindrà una duració de 8 mesos (d’octubre a maig). Els usuaris treballaran mitja jornada en les dependències d’entitats com l’Ajuntament de Vila-real o la Fundació Caixa Rural per un salari de 500 euros. La sol·licitud es podrà realitzar fins al 30 de setembre a través del formulari que trobaran en la pàgina web de Fundació Caixa Rural Vila-real.

El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha destacat la importància d’aquest projecte, que va sorgir de la Mesa per a la inserció laboral de persones amb capacitats diferents en la qual s’agrupen entitats socials que treballen per la inclusió d’aquest col·lectiu. “En 2019 vam dur a terme una primera edició d’aquest programa, gràcies al qual un total de set persones van poder exercir funcions en dependències municipals per a millorar les seues habilitats socials, adquirir experiència laboral i rebre també una formació complementària”, recorda l’edil.

“Tots ells van realitzar una gran labor a l’Ajuntament, per la qual cosa ara reeditem l’experiència, de la mà de la Fundació Caixa Rural, per a continuar oferint una oportunitat laboral a persones amb diversitat funcional i treballar per a la seua plena inserció en la societat”, assenyala el regidor de Serveis Socials, qui apunta que el calendari de les pràctiques professionals ha hagut d’adaptar-se a la situació de la crisi sanitària i per aquest motiu arranca a l’octubre i finalitzarà el mes vinent de maig. A més, Escorihuela ha assenyalat que el desenvolupament de les tasques en el consistori s’adaptarà també als actuals protocols per la Covid-19 i als perfils de les persones beneficiàries. Els participants no sols realitzaran pràctiques laborals sinó que també durant els mesos d’octubre i novembre rebran una formació complementària dues vesprades per setmana

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací