Sanitat contacta amb pacients de risc perquè es vacunen contra la grip a l’inici de la campanya

624

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública contactarà durant aquest mes de setembre amb pacients considerats de risc i amb indicació de vacuna enfront de la grip, per a citar-los de manera presencial una vegada iniciada la campanya, que enguany arranca el pròxim 5 d’octubre. Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que ha explicat que la vacunació en els centres de salut es realitzarà amb cita prèvia, precisament per a mantindre les mesures de seguretat per la Covid-19

Actualitat Diària

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública contactarà durant aquest mes de setembre amb pacients considerats de risc i amb indicació de vacuna enfront de la grip, per a citar-los de manera presencial una vegada iniciada la campanya, que enguany arranca el pròxim 5 d’octubre.

La campanya pretén evitar les complicacions de la grip, per la qual cosa es dirigeix als grups de població més susceptibles de patir aquestes complicacions i a altres col·lectius especials, no es pretén la vacunació de tota la població, només a la inclosa en els denominats grups de risc per a la grip. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va explicar que els objectius que s’han marcat per a la present temporada són aconseguir el 75% de cobertura en persones majors de 64 anys i personal sanitari i al 60% en els grups de risc per patologies i embarassades.

La titular de Sanitat ha avançat que aquesta temporada es realitzarà una estratègia de vacunació dirigida a persones que resideixen o treballen en residències i centres de dia a l’inici de la campanya, de manera que estiguen vacunades preferentment durant la primera setmana. Des del Centre de Salut Pública corresponent es facilitaran les dosis de vacunes necessàries a cada residència.

“La vacunació del personal sanitari és prioritària i ha de vacunar-se a l’inici de la campanya”, ha agregat Barceló. Inicialment es distribuiran les 810.000 dosis adquirides directament per la Conselleria de Sanitat, amb un primer lliurament en la setmana del 28 de setembre al 4 d’octubre (el 60% de les dosis) i un segon lliurament la setmana del 26 al 31 d’octubre (40% restant). A continuació s’entregarien les dosis de vacuna facilitades pel Ministeri (446.100 dosis addicionals).

Evitar el risc de complicacions

“La vacuna enfront de la grip ha demostrat durant molts anys que és segura i eficaç. Cal recordar que la grip és un procés banal en persones sense patologia, però pot provocar complicacions en persones amb patologies o en embarasses i les persones vacunades tenen un menor risc de patir complicacions”, ha recalcat Barceló.

La consellera ha recordat que és necessari reduir al màxim la càrrega assistencial del sistema sanitari, ja que els períodes en els quals circula el virus de la grip es produeix una sobrecàrrega del sistema.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací