Vila-real aprova la delegació de competències del Pla Edificant per a la reparació del sostre del CEIP José Soriano

812

El ple incorpora 4,3 milions de romanents al pressupost de 2019 per a completar la subvenció per a la millora de polígons industrials i l’altra part  es destinarà a fer front al pagament de factures de final d’any i a complementar diferents partides per a continuar prestant serveis com camins rurals, Serveis Socials, Economia, Esports, Comunicació

Actualitat Diària/S.N.

L’Ajuntament de Vila-real ha celebrat un Ple extraordinari en el qual s’han incorporat 4,3 milions d’euros procedents dels romanents de 2018 al pressupost actual i en el qual s’ha donat llum verda a la delegació de competències, per part de la Conselleria d’Educació, perquè, dins del Pla Edificant de la Generalitat, es puga procedir a la reconstrucció del sostre del col·legi José Soriano, que presenta greus problemes de filtracions des de la seua inauguració.

El regidor d’Educació, Eduardo Pérez, ha explicat que “gràcies a aquest pla, es podrà donar solució a un dels majors empastres que ens va deixar el PP: el col·legi de més recent inauguració, amb al voltant d’una dècada d’antiguitat i que és un clar exemple de obsolescència programada. Des del primer dia ha patit nombrosos problemes que afecten alumnes i docents especialment quan es produeixen episodis de fortes pluges, per la qual cosa caldrà reconstruir tot el sostre, intervenció que tindrà un cost de 224.511 euros i que costarà quatre mesos”. “Amb aquesta iniciativa d’aliança entre la Generalitat i els ajuntaments evitem el malbaratament de diners públics evitant excesos i sorbrecostos, com el de Ciegsa, que ens va costar als valencians més de 1.300 milions d’euros”. S’està esperant la firma del conseller d’Educació, Vicent Marzà, i posteriorment, es portarà a terme la licitació”.

Pérez també ha destacat la importància que els municipis puguen tindre aquest tipus de delegacions per a poder actuar amb major celeritat i ha anunciat que també s’han sol·licitat les competències per a altres infraestructures i obres que requereixen centres com Pasqual Nàcher, Escultor Ortells o Concepció Arenal. “Esperem que en dues setmanes la Direcció Territorial ens done una resposta favorable per als dos primers centres, mentre que al maig podria estar el tercer, ja que l’obra és més complexa”, indica. La proposta ha sigut aprovada per unanimitat.

Des de Cs, Domingo Vicent ha assegurat que és una bona notícia per al col·legi, “encara que Marzà podrà ara penjar-se una medalla a poc temps de les eleccions. El problema s’arrossega des de més de deu anys, encara que es va accentuar amb la última gota freda, quan vam veure a l’equip de govern disfressat. Estic segur que si fóra un establiment privat o un negoci, estaria tancat. L’estat del sostre, amb les goteres en llocs com el comedor, és un perill públic i sanitari per a treballadors i alumnes

Per la seua banda, el regidor popular Alejo Font de Mora ha criticat el retard de l’actuació. “En teoria Edificant és a per agilitzar obres d’urgència màxima, encara que en l’escola acovardeixen aigua any rere any. Sempre esmenten els suposats desastres del PP, quan una de les poques obres fetes per l’aquest equip de govern com és la Ciutat Esportiva Municipal està plena d’errors que han costat accidents i l’últim col·legi socialista, el Cervantes, va haver de ser enderrocat i construït de nou”.

L’alcalde, José Benlloch, ha respost contundent a amdòs regidors. “En Cs cada vegada se superen més en aquesta la competició ‘triglodita’, Vosté és membre del consell escolar, amb fills en eixe centre, perquè no ha traslladat mai per escrit aquest perill tan greu que denuncia? És una irresponsabilitat molt gran, discurs demagògic. Si vosté fora part del govern com ho haguera fet? Incomplint competències? Hem anat actuant amb rehabilitacions però poc més. Si jora el director territorial d’Educació, li ficaria una querella”.

Per la seua banda, l’alcalde ha denunciat que el PP esmente l’accident al CEM. “Mai ha recriminat a ningú del PP l’accident del metre de València quan estan demostrades totes les irregularitats que l’envolten i vostés trauen el tema en cada ocasió que tenen”, ha lamentat.

D’altra banda, tal com va anunciar el portaveu de l’equip de govern recentment, el Ple ha aprovat la incorporació en el pressupost actual de 4,3 milions d’euros procedents dels romanents de 2018, aconseguits “gràcies a l’esforç i a la bona gestió d’aquest equip”, tal com ha assegurat la regidora d’Hisenda, Sabina Escrig.

Una part es destinarà a completar la subvenció per a la millora de polígons industrials concedida per la Generalitat Valenciana, que donarà resposta a tres zones, com són la Carretera d’Onda, Camí les Voltes i Molí Nou. “Gràcies a aquests estalvis no necessitarem de cap crèdit per a aportar la nostra part al projecte”, assenyala i recorda que “invertir en polígons és invertir en ocupació i en oportunitats”.

L’altra part dels romanents es destinarà a fer front al pagament de factures de final d’any i a complementar diferents partides per a continuar prestant serveis. 432.000 euros es reservaran ja per a la productivitat dels funcionaris, després d’acordar el seu pagament cada sis mesos, en lloc d’una vegada a l’any. També s’afigen 30.000 euros per al control del trànsit, Protecció Civil, vies públiques, cementeri (amb 70.000 euros), Termet, medi ambient, parcs i jardins o foment de l’ocupació, amb 104.000 euros per a diferents programes. A més, s’implementen 200.000 euros per al manteniment i neteja de centres educatius i quantitats diverses per a biblioteques, arxiu, serveis culturals, Joventut (80.000 euros), Tradicions (que compta amb un conveni nou per a l’agrupació Virgen de Gracia, amb 11.000 euros), Patrimoni (100.000 euros per al cor de Sant Pasqual) o per a Festes: s’afigen 356.000 euros per a tindre cobertes ja les festes de setembre i que “independentment de qui governe, que no es trobe amb que no hi ha ni un duro per a festes, com va ocórrer en 2011”.

Per a Esports s’afigen 450.000 euros per a instal·lacions esportives i 175.000 per a la promoció i foment de l’Esport. Altres 30.000 euros es destinaran a fer més accessibles les parades d’autobús, 200.000 euros s’incorporen als camins rurals –completant així els 500.000 euros promesos-, 100.000 euros per a informàtica, 323.000 euros per a Serveis Socials, concretament per a convenis amb ONG i entitats diverses i 400.000 euros per a comunicació. Policia, Serveis Públics, Cementeri i Termet, camins rurals, Serveis Socials, Economia, Esports, Comunicació, Educació i Cultura, Normalització Lingüística i Tradicions, Joventut, Patrimoni, Festes, Noves Tecnologies, Administració general o Relacions Institucionals són algunes de les àrees on es repartirà el pressupost. “Totes elles presten serveis molt importants per als ciutadans i amb aquesta aportació oferiran un servei més complet i amb majors garanties en aquest exercici”, afig.

La partida de Comunicació, centre de polèmica 

Que 400.000 dels 4,3 euros es dirigeixen a comunicació ha causat certa polèmica entre els grups polítics i és on s’han centrat gran part de les acusacions. L’alcalde ha lamentat que en el passat “quan erem oposició no teniem cap tipus de cobertura i quan donavem rodes de premsa la càmera s’apagava. Hui dia les seues rodes és graven d’igual manera que les nostres i tenen espai per a opinions i si no promocionem activitats com la Fira d’Abril o Motor-2 a través dels mitjans, com volem que ho fem? Volem que els mitjans i els periodistes treballen gratis?”, ha manifestat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací