Onda col·laborarà amb la Mancomunitat Espadà Millars per a millorar els serveis públics dels ciutadans

853

L’agrupació de municipis i el consistori es comprometen al fet que els veïns de totes dues institucions es beneficien recíprocament d’alguns serveis públics

Actualitat Diària

L’Ajuntament d‘Onda ha signat un conveni de col·laboració amb la Mancomunitat Espadà Millars perquè els veïns de totes dues institucions es beneficien recíprocament d’alguns serveis oferits per aquestes. Així, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, s’ha reunit amb el president de l’agrupació de municipis, Josep Martí, i ha explicat que “és un acord beneficiós per a les dues parts, ja que els veïns de la zona podran disposar de serveis que per la grandària dels seus municipis no es poden desenvolupar en les seues localitats i als quals sí que poden tindre accés a la nostra ciutat a un preu reduït, com si d’onders es tractara. A més, la Mancomunitat també es compromet a oferir alguns serveis als onders. Així, ens permet completar aquestes activitats i millorar l’oferta que oferim als onders i a la comarca”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Onda possibilitarà el depòsit de residus d’aparells elèctrics i electrònics a l’Ecoparc Municipal, així com els residus de voluminosos de manera puntual i individualitzada. D’altra banda, es facilitarà la participació en activitats de caràcter cultural i formatiu organitzades pel consistori i l’ús del transport públic per a accedir a centres educatius de caràcter postobligatori als veïns de la Mancomunitat. Per part seua, l’agrupació de pobles possibilitarà la participació en cursos de formació impartits per aquest ens als veïns d’Onda i oferirà les mateixes tarifes per a realitzar cursos de motoserra. A més, s’oferiran els serveis turístics i comercials d’Onda a l’oficina de Turisme de la Mancomunitat i es posa a la disposició de l’Ajuntament les infraestructures de titularitat municipal per a la realització d’esdeveniments.

100119 Firma convenio Ayuntamiento de Onda Mancomunidad Espadà-Millars 01Cal recordar que la Mancomunitat Espadà Millars la formen quinze municipis, està situada entre les comarques de l’Alt Millars i la Plana Baixa i que comprén part del Parc natural de la Serra d’Espadà i del Riu Millars. Els municipis que la formen són: Aín, Alcudia de Veo, Argelita, Ayódar, Espadilla, Fanzara, Fuentes de Ayódar, Ribesalbes, Suera, Tales, Toga, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat i Villamalur. En el conjunt dels quinze municipis existeix una població aproximada de 4.500 habitants. Des de l’any 2004 la Mancomunitat compta amb un nou edifici d’oficines dotat de saló de plens, sala de reunions i aula de formació. A més d’un Centre d’Interpretació Turística oberta al públic de dilluns a divendres de 8 a 15 hores i els dimecres de 16 a 19.30 hores.

Huguet recorda que “una bona part de la població d’Onda té els seus orígens en aquests municipis i és una manera de mantindre un vincle amb la comarca, situant a la nostra ciutat com la capital de la zona i acostant els serveis, tant administratius com comercials, que disposem als seus habitants. Hem volgut fomentar i augmentar la relació amb la Mancomunitat, ja que sabem de la importància que té per al desenvolupament de la comarca i de la nostra ciutat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací