Vila-real aplica ja el nou material asfàltic per a cobrir sots en camins rurals que es treballa en fred i sense parar el trànsit

1217

Aquest component innovador té una gran resistència i Serveis Públics ha adquirit 7.200 quilos del producte que serveix en sots de menys d’un metre

Així mateix, anuncia que en els vials rurals Mas de Frarers i Palleter, en molt estat, es va actuar de forma immediata a finals de geners de 2019 en les partides pròpies de SVP i algunes ja estan contractades com és el cas de Santa Cecília i el servei de l’AP7.

Actualitat Diària/S.N.

El Camí Carretera ha acollit aquest matí una demostració en viu amb un nou material de reparació de sots de menys d’un metre i que arribarà diferents camins rurals del terme municipal amb un nou component asfàltic que permet reparar qualsevol sot en qüestió de minuts, sense necessitat de tallar el trànsit al 100%, la qual cosa evita generar problemes circulatoris a l’entorn. L’alcalde, José Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, han comprovat les bondats d’aquest producte a càrrec dels treballadors de Serveis Públics.

camins rurals vila-real cami carretera10Valverde ha explicat que Vila-real té cinc partides que són Solades, Carinyena; Madrigal, Pinella i Pla Redó en les quals s’aglutinen els 150 km de camins rurals del terme. “Algunes estan pràcticament en un complet bon estat però hi ha altres que no, com és el cas de Solades en el qual s’invertirà el 100% dels Plans Provincials Castelló 135, en concret en els camins Sant Jordi, Na Boneta, 3er i 4rt Sedeny i Assagador d’Adrià”. També ha explicat que en la zona de Madrigal hi ha una sèrie de camins que el Consell Agrari ha definit com a prioritaris i que estan recollits en el conveni amb la Conselleria d’Agricultura, els projectes dels quals ja estan en fase de licitació com és el cas de Torrehermosa, Molí Llop, Bassetes, Servei de la CV-10, Camí Vell Onda a Castelló, Fornets, Senda Pescadors, Assagador d’Adrià i Camí Vell Vila-real Onda.

camins rurals vila-real cami carretera11Així mateix, anuncia que en els vials rurals Mas de Frarers i Palleter, en molt estat, es va actuar de forma immediata a finals de geners de 2019 en les partides pròpies de SVP i algunes ja estan contractades com és el cas de Santa Cecília i el servei de l’AP7. “És un camí, que junt amb el de servei de la CV-10, està molt castigat pel pas continu de trànsit pesat, per tant no és el mateix efecte el que provoca un vehicle agrícola de tres tones que un camió de vint. I per això haurem de pensar en un ferm més especial i fort capaç d’aguantar el tràfic d’aquestes dimensions, ja que per algun lloc han de passar. Hem fet una planificació amb prioritats i si seguim amb aquest ritme d’inversió, en tres o quatre anys, haurem completat els 150 km del terme de Vila-real, mentrestant, hem d’atacar els punts més urgents i per això estem hui fent una prova a peu d’obra d’un material nou que per sots de menys d’un metre quadrat està donant molts bons resultats”, detalla Valverde. Cal destacar que el material es treballa en fred, per la qual cosa no és necessari tallar el trànsit al 100% o disposar de maquinària pesant, sinó que s’aboca directament sobre el sot –ve preparat- i es treballa de manera manual i en qüestió de minuts queda ferm i totalment transitable.

camins rurals vila-real cami carretera3“Aquesta solució amb un material innovador, del qual s’han adquirit 7.200 quilos, ens permet anar escometent xicotetes reparacions, al mateix temps que es realitzen grans actuacions en vials que estan més deteriorats”, explica Benlloch. “L’àrea de Serveis Públics compta amb un pressupost anual de 200.000 euros per a aquestes reparacions puntuals, que en 2018 s’ha executat al 100% a les quals se sumen les obres de major envergadura, algunes d’elles contractades ja per a començar al gener en aquells camins on més es necessita”, indica, i recorda que “totes les intervencions estan pactades i dialogades amb el Consell Agrari, que ha entés perfectament que els problemes no se solucionen en dos dies”. “Els hem explicat que no és assumible per a les arques municipals hui dia una intervenció completa en els camins rurals però si marcar un full de ruta de tres o quatre anys i poder tindre el nostre terme municipal en les millors condicions amb totes les inversions que van a arribar en la pròxima legislatura com la ronda i que tindran un gran impacte com la Ronda”. Així mateix ha agraït la col·laboració de les empreses locals per la seua especialització que fa que l’economia es quede a Vila-real i que ens ajuden en projectes com aquest.

camins rurals vila-real cami carreteraPer últim, l’alcalde ha volgut puntualitzar que fa temps que es treballa en els camins rurals. “La nostra responsabilitat és la dels últims set anys i mig, però és clar que no s’han pogut destrossar en aquest període de temps, per tant la reflexió que s’ha de fer és si s’havia fet alguna cosa abans de mà dels Governs anteriors, si han sigut responsables de mantenir en condicions òptimes aquesta xarxa que requereix un manteniment constant. En els primers quatre anys de Govern pràcticament vam haver de pagar el deute anterior i no vam poder fer pràcticament cap inversió i açò va afectar el manteniment dels camins, que ja estaven mal i s’han ressentit. A aquest fet ha sumat el fet de no tindre encara la ronda Sud-oest, que quan estiga, minvarà els efectes del trànsit pesat d’empreses del taulell, ja que desencadena la necessitat d’un manteniment constant pel seu gran impacte. Un quilòmetre de camí rural costa d’asfaltar amb ferm normal 25.000 euros, així que els 150 km eixirien a prop de quatre milions, el que és absolutament inviable, ja que no és una inversió de la partida de manteniment que no es pot finançar amb préstec i si destinarem tots els diners als camins rurals, molts altres serveis essencials no es podrien cobrir. Encara que se’ns acuse de no fer res, l’any passat, en una situació molt delicada, vam destinar prop de 500.000 euros,120.000 dels quals corresponen a l’IBI rústic.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací