Vila-real adjudica a Caixa Rural el préstec de cinc milions per l’acord amb les Dominiques, habitatge social i inversions

985

Només s’ha presentat a la licitació aquesta entitat i el crèdit té un finançament a 20 anys i dos anys de carènciai un interés d’un punt més l’Euríbor, que, de mantenir-se en negatiu, suposaria un interés del 0,58%. L’edil destaca també que el préstec adjudicat està exempt de despeses i comissions, incloent la d’amortització i cancel·lació del crèdit. “Estem en una situació econòmica complicada, però amb esforç, bona gestió i il·lusió seguirem treballant perquè Vila-real avance”, conclou Escrig.

Cal destacar que abans d’aquesta operació l’endeutament estava en un 69%, quasi al límit del 75% que suposaria retre comptes de totes les decisions al Govern central.

Actualitat Diària/S.N. 

L’Ajuntament de Vila-real ha aprovat aquest matí, en un Ple extraordinari i urgent i amb el vot de PSPV-PSOE i Compromís i l’abstenció de Partit Popular i Ciutadans, l’adjudicació del préstec d’inversions previst en el pressupost de 2018, que va a permetre saldar el conveni amb les mares dominiques pel jardí i el Convent, espai d’art, a més de la compra d’habitatge per a ús social i altres inversions com la millora de parcs i jardins, esports. El préstec, de 5.019.744 euros, ha sigut adjudicat a Caixa Rural Vila-real, amb un finançament a 20 anys i dos anys de carència. El finançament tindrà un interés d’un punt més l’Euríbor, que, de mantenir-se en negatiu, suposaria un interés del 0,58%. L’entitat ha sigut l’única que s’ha presentat a la licitació i cal recordar que un error en les bases va provocar que s’ampliara el termini de publicació a cinc dies més fa un pareo de setmanes.

“No ens agrada haver de demanar préstecs, però teníem un compromís que complir amb les Dominiques; un compromís que, per cert, va adquirir l’anterior govern del Partit Popular i que nosaltres hem reduït en dos milions d’euros, ja que ha passat de sis a 4,3 i gràcies també a la comunitat de religioses”, recorda la regidora d’Hisenda, Sabina Escrig. L’edil destaca també que el préstec adjudicat està exempt de despeses i comissions, incloent la d’amortització i cancel·lació del crèdit. “Estem en una situació econòmica complicada, però amb esforç, bona gestió i il·lusió seguirem treballant perquè Vila-real avance”, conclou Escrig.

Cal destacar que abans d’aquesta operació l’endeutament estava en un 69%, quasi al límit del 75% que suposaria retre comptes de totes les decisions al Govern central.

Cs: “La urgència de la sessió i la falta de documentació denota les carències de l’administració electrònica”

En el torn d’explicació de vot Cs ha sigut la única formació que ha intervingut. El portaveu, Domingo Vicent, ha posat de manifest la urgència de la sessió. “L’ordre del dia ens ha arribat quinze minuts de l’inici del ple, el que evidencia les carències des de la implantació de l’administració electrònica. I per altra banda, ens sorprèn que no només s’haja presentat una entitat a la licitació”, ha manifestat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací