Onda presenta un pressupost de 27 milions d’euros per a l’exercici 2019 que “consolida el futur”

923

Huguet i Cerdà asseguren estar “molt satisfets” del projecte de ciutat que assolirà la dotació que se vota demà al ple

Actualitat Diària

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i la regidora d’Hisenda, Silvia Cerdà, han presentat avui la proposta de Pressupostos Municipals pel 2019 que es votarà demà en la sessió plenària. Els comptes previstos per al proper any assoleixen una xifra de més de 27 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de 400.000 euros respecte a les d’aquest exercici 2018. Huguet explica que “aquesta xifra no s’aconsegueix gràcies a un increment dels impostos directes, com l’IBI, sinó que és resultat d’haver augmentat ingressos a través de les subvencions que l’equip de govern ve aconseguint d’altres administracions” i destaca que “en aquest pressupost recull ajudes de totes elles Diputació, Generalitat i Estat, però també s’augmenta gràcies a una millora de l’economia en general”.

Així mateix, l’alcalde indica que “igual que en anys anteriors, per a l’elaboració dels comptes, el departament d’Hisenda ha tingut en compte una àmplia participació ciutadana. Hem recaptat informació de les diferents associacions i col·lectius onders i la pluralitat d’opinions dels diferents grups polítics. I per quart any consecutiu, hem engegat els Pressupostos Participatius que permeten una millora dels fluxos d’opinió de la ciutadania”.

El primer edil argumenta que són uns comptes amb una gran capacitat inversora, ja que contemplen 4,1 milions d’euros per a aquest efecte, suposant una xifra rècord en l’última dècada. Així, ressalta alguns dels projectes que es contemplen, com el Pla de Millora de Barris, la millora de l’accessibilitat, la remodelació del carrer Sant Pere, el desdoblament de l’avinguda Montanejos i canalització de la Rasa Sala, l’ampliació del cementiri, la finalització de la plaça Sinagoga i el carrer Borriana gràcies als fons del ARRU o el canvi de gespa dels camps de la Cossa i el Olímpic, entre moltes altres coses. Així mateix, respecte a la millora del patrimoni històric, cal destacar les actuacions la millora d’accessibilitat i millora de l’alcassaba del Castell amb una subvenció de la Generalitat, l’estabilització de la façana de la fàbrica de La Campaneta amb el contracte ja adjudicat o la millora d’instal·lacions turístiques com el Molí de la Reixa i l’Antiga Presó. “Finalment, m’agradaria fer un esment especial al més d’un milió d’euros dels fons FEDER de la Unió Europea que invertirem l’any proper, del que 500.000 euros estaran destinats a fer d’Onda la primera ciutat intel·ligent de la província de Castelló”, comenta Huguet.

Respecte a la prestació de serveis a la ciutadania, la proposta de pressupost per a l’any proper manté aquelles ajudes que beneficien als ciutadans i famílies onderes, com són les ajudes a la rehabilitació d’edificis, de les quals Onda és un referent, les ajudes destinades a totes les etapes de l’educació o les transferències a associacions i col·lectius d’Onda amb un milió d’euros pressupostats entre d’altres.

Per la seva banda, Cerdà recorda que “en aquest pressupost que demà votarem, l’equip de govern ha inclòs 915.000 euros a programes d’ocupació que ja han donat bons resultats durant aquesta legislatura i seguirem apostant per l’Agència d’Ocupació que tan bons resultats a ofert. A més, anem a continuar amb la línia de subvencions perquè les empreses contractin a onders que estiguin en situació de desocupació amb 125.000 euros. Apostem també per les beques de postgrau per a estudiants, persones amb diversitat funcional i víctimes de violència de gènere amb 270.000 euros. Però, a més de totes aquestes inversions inicials, l’equip de govern continua treballant per aconseguir les diferents subvencions que provinguin d’altres administracions i seguir treballant perquè les xifres de l’atur, que han descendit en més d’1.000 persones en el que portem de legislatura, continuen amb aquesta tendència”.

L’alcalde d’Onda conclou dient que “en definitiva, els comptes del 2019 són sinònim de progrés i noves oportunitats per a la ciutadania i són el resultat d’un full de ruta que ha estat capaç de retornar la dignitat a la situació econòmica de l’Ajuntament amb una gestió eficient que ha reduït el deute a la meitat, ha congelat i suprimit impostos, alhora que ha millorat els serveis prestats i la qualitat de vida de la ciutadania sense demanar ni un préstec. Per aquest motiu aquests pressupostos consoliden les bases d’un projecte de futur per a Onda”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací