Almassora condiciona un solar com pas previ a la peatonalització de la Vila amb un pàrquing de 32 places

970

Les màquines posen a punt un recinte de 780 metres a l’aire lliure en el carrer Lledoner i l’alliberen de tota mala herba, brossa i enderrocs

Actualitat Diària

Els operaris han iniciat les labors de condicionament d’un solar situat en el carrer Lledoner per a convertir-ho en aparcament gratuït a l’aire lliure i així avançar els preparatius de la peatonalització de la Vila. Es tracta d’una parcela de 781,06 metres quadrats que permetrà habilitar 32 places per a vehicles al costat de l’espai Darremur Orgànic, a l’esquena de la Casa de la Música i el col·legi Cardenal Cisneros.

Les labors van començar amb el replanteig de parcel·les, marcatge de rasants i alineacions en obra, mentre que en aquests moments la maquinària se centra ja en l’esbrosse i neteja del terreny, tal com han comprovat l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, aquest matí. El recinte quedarà lliure de tota mala herba, brossa i enderrocs per a aplanar el terreny i consolidar l’esplanada.

“Malgrat que la peatonalització del carrer Sant Joaquín no comportarà la pèrdua de places d’aparcament el pròxim any, el Pla Especial de la Vila ens va portar a dissenyar nous espais per a evitar molèsties als conductors i aquest solar en el carrer Lledoner està en condicions d’assumir aqueix volum de places”, segons ha indicat l’alcaldessa. A més, Galí ha incidit que l’obertura del recinte per a l’aparcament comportarà “que sempre estiga net de males herbes i enderrocs, al marge de suposar un espai on deixar el cotxe al costat de la Vila”.

L’obertura del recinte estarà llista en amb prou faenes unes setmanes perquè el veïnat dispose d’aquest espai en el menor temps possible i freqüent més els voltants del casc antic sense accedir a aquest. És un dels objectius per a reduir el pas de vehicles pel barri, declarat Bé d’Interès Cultural i immers en un pla per a posar-ho en valor dins dels fons Feder de la Unió Europea.

De fet, el pressupost de 2019 aprovat ahir amb els vots a favor de tots els grups polítics amb representació municipal -a excepció del regidor no adscrit, Sergio Manrique- contempla 480.000 euros d’inversió en el barri. La meitat del pressupost ho pagarà l’Ajuntament d’Almassora amb fons propis i el 50% restant formarà part de la subvenció de la Unió Europea.

El primer tram de reforma serà el que connecta el Raval de la Trinitat amb l’església de la Nativitat pel carrer Sant Joaquín, tal com van conèixer els residents en la reunió celebrada el passat estiu en el Museu Municipal del carrer Sant Vicent. L’actuació pretén prioritzar al vianant enfront del tràfic rodat i posar en valor el barri.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací