València acollirà la primera edició de la European Hyperloop Week

413

Actualitat Diària

La ciutat de València serà la seu de la primera edició de la European Hyperloop Week (EHW), un esdeveniment internacional dedicat al cinquè mitjà de transport.

La cita, que se celebrarà el pròxim estiu, reunirà els principals actors en el desenvolupament de Hyperloop, com són universitats, empreses, i grups de recerca.

Durant una setmana, equips universitaris participaran en una competició de disseny de prototips en la qual es valoraran aspectes com l’escalabilitat, l’impacte en la societat, l’eficiència, i la innovació. Actualment, i després de passar un primer filtre tècnic, hi ha 27 universitats registrades i acceptades per a participar en l’esdeveniment, entre elles algunes de les millors del món, com el MIT, la Universitat d’Edimburg, LA TEVA Delft, i la ETH Zurich.

En paral·lel a la competició, es realitzaran xerrades, conferències i taules rodones i es buscarà generar un networking que potenciï la relació empresarial i estudiantil.

Per a l’organització de la European Hyperloop Week s’han unit quatre de les universitats més destacades en el desenvolupament de Hyperloop: la Universitat Politècnica de València, ETH Zurich, LA TEVA Delft, i la Universitat d’Edimburg.

Hyperloop UPV

L’equip Hyperloop UPV es troba actualment en fase de disseny i desenvolupament d’un nou prototip propulsat per un motor d’inducció electromagnètica lineal, una tecnologia aplicable al Hyperloop comercial i d’escala completa, amb el qual participarà en la competició de la EHW.

Un treball que s’ha continuat realitzant malgrat la pandèmia, i és que tal com explica Ferran d’Andrés, capità de l’equip Hyperloop UPV, “tota la fase de disseny i treball ofimàtic s’ha pogut adaptar a una metodologia híbrida i només el treball de taller i les reunions més importants es realitzen de manera presencial en un espai de treball segur que compleix amb totes les mesures establertes”.

El transport del futur

Hyperloop és un nou concepte de transport basat en un sistema de tubs pròxims al buit de gran grandària, pels quals circulen càpsules capaces de transportar passatgers i mercaderies aconseguint velocitats de més de 1200 km/h d’una manera completament sostenible. L’objectiu és connectar les ciutats més importants del món.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací