Somriures, emoció i paraules d’agraïment per a companys, funcionaris i entitats en l’últim ple de la legislatura a Vila-real

Els edils que se'n van són Ana Riera, Jaume Llorens, Alejo Font de Mora , Gemma Gil, Xavi Ochando, M. Carmen Pesudo, Eduardo Pérez i Mónica Mañas

873

Aquesta última sessió plenària de la legislatura 2015-2019 ha tingut un sabor agredolç i és com sol ser habitual, els regidors que no estaran en aquesta nova etapa que començarà el dissabte amb la constitució dels consistoris i la recollida d’actes, s’han acomiadat aquest matí amb somriures i molts agraïments. Els edils que no repeteixen són Ana Riera (Cs), Jaume Llorens, Alejo Font de Mora (PP), Gemma Gil, Xavi Ochando (Compromís), Mari Carmen Pesudo, Eduardo Pérez i Mónica Mañas (PSOE)

Actualitat Diària/S.N.

Molts ajuntaments del país celebren aquests dies les seues últimes sessions plenàries de tancament de legislatura i hui ha sigut el torn de Vila-real, coincidint amb el ple de les Corts d’intent d’investidura de la Generalitat, per això, les regidores encara en funcions i que tampoc continuen, Sabina Escrig (PSOE) i Marisa Mezquita (PP), no han pogut estar en la sessió, ja que són diputades en les Corts Valencianes. La resta de regidors i regidores que s’ha acomiaden de l’Ajuntament han realitzat les seues últimes intervencions, on la tònica general, amb indiferència del partit, ha sigut els agraïments i el reconeixement de l’honor que ha sigut treballar pel seu poble.

Ha començat Ana Riera, regidora de Ciutadans, que visible afectada, ha donat les gràcies “a tota la gent de bé que ha fet que meua permanència fora una realitat. Agraïsc l’ajuda i el respecte dels meus companys en l’oposició i de l’equip de govern. M’he sentit molt afortunada perquè he pogut treballar directament en un fòrum com l’Ajuntament per a millorar la vida de les persones. He viscut moments durs, actituds en el plenari que no entenia, i també satisfacció amb mocions aprovades per unanimitat per la resta de grups. Sempre he intentat fet una oposició constructiva i respectuosa i pense que tots els polítics haurien d’actuar així. S’ha demostrat que des de l’oposició també tenim idees i que es poden llevar a la pràctica, ser rendibles per a la ciutadania en el nostre paper de regidors, que és el mínim que podem fer. Per últim, ha volgut expressar el seu agraïment a la seua família i els meus fills, els quals són la principal motivació per la qual no m’he tornat a presentar. Sempre portaré en el meu cor a tots els que hui estan i són gent de bé”. DSC_0361

Li ha seguit, l’edil Jaume Llorens, del PP, ha recordat que la seua immersió en la política fa quatre anys era nova. “Jo no era una persona que seguira massa la política però sempre he estat preocupat pel meu poble i pensava que hi havia coses que es podien fer millor i en aquesta etapa m’he adonat que estime a la gent de Vila-real més que res i al meu poble. Agraïsc enormement el treball de totes les associacions i gent que fa coses a Vila-real. Fa un any vaig assolir una responsabilitat a la Universitat Jaume I que necessita més temps. Espere haver deixat un bon record en la meua tasca i representació de la gent de Vila-real. El meu agraïment més gran és per a Héctor Folgado, m’ho va demanar fa uns anys i em vaig sumar al seu equip, espere haver estat a l’altura. Que la vida et done tot això et mereixes Héctor. Hem sigut un equip i hi ha hagut enteniment, després d’aquests quatre anys tinc més amics. També vull recordar al nostre secretari de grup, el seu treball no és visible i és molt important. I a la resta de formacions, també les vull donar les gràcies, perquè la majoria ha sigut cooperació i discussió, tenim més coses en comú de les que ens separen, m’he quede ene eixe record, hem rigut i plorat junts. Us desitge molta sort a tots. I el meu últim agraïment és per als meus companys d’universitat, per acceptar sempre i adaptar-se als meus canvis de plans, als meus amics perquè sempre s’han recordat de mi quan jo no feia, i a la meua família per deixar-me ser qui sóc”.

El també regidor del PP, Alejo Font de Mora, que va concórrer com a diputat a les Corts però no va resultar elegit, s’ha acomiadat dient que ha tingut el plaer de treballar per la seua ciutat, “des de la fria oposición”, encara que el treball és molt dur i molt intens. “Agraïsc a tot el personal de l’Ajuntament, que ens han fet el treball més fàcil, als membres de l’equip de govern, per la seua revalidació i desitjar-los sort i encert. Gràcies per la cordialitat que ha predominat, als que estan i als que no. Al PP i a Héctor Folgado i als nostres votants. També a les associacions, clubs, empreses i entitats de Vila-real que milloren la ciutat i són l’engranatge de Vila-real. Per últim vull recordar a la persona que més ha treballat pel poble, que ho ha donat tot per Vila-real i per mi, i espere que algun dia se li reconega.

Ha arribat el torn de Compromís i Gemma Gil ha agraït la generositat i la confiança de l’alcalde, José Benlloch, per haver-me permés formar part de l’equip de govern. “Les associacions de veïns i les diverses iniciatives m’han demostrat que l’Ajuntament és la millor escola i treball per a millorar la ciutat, vull. També vull agrair als meus familiars el seu suport. Vaig voler entrar en política pel meu avi, sempre em deia que no entrarà, però s’ha demostrat que amb educació es pot treballar per la ciutat”.

Xavi Ochando ha manifestat que tots saben que aquest moment arriba, “el que conta no és el discurs de comiat, sinó els actes i el que deixes. “Vaig entrar de mà d’un projecte il·lusionant amb Pasqual Batalla, van passar de fer polítiques basades en la rajola a fer per a les persones, vaig agafar el seu relleu, amb la promesa de continuar el projecte. Han sigut unes condicions especialment difícils, tant dins com fora del partit. La direcció va decidir legítimament que era necessari un canvi i ho vaig acceptar. Ningú podrà dir que no he complit amb les meues obligacions al 100%. Isc amb el cap en alt i mirant als ulls. A partir d’ara tornaré al meu treball, al qual vaig accedir mitjançant una oposició. Aprofitaré per a dedicar tot el temps que no he pogut a la meua dona i el meu fill. Gràcies a les persones que m’han donat el seu suport, associacions de veïns i cíviques, Gemma Gil i José Benlloch, també als companys d’altres partits, que han sigut rivals però mai enemics. De vegades és més difícil saber eixir que entrar i per últim només vull dir que em sent molt orgullós d’haver estat al capdavant de la inversió més gran en ocupació dels últims anys, i haver revitalitzat el teixit juvenil i insistisc, el que al final queda són els actes i no les persones”.

La socialista Maria José Pesudo ha sigut la més breu. “Amb tot el que heu dit no em queda res a afegir, simplement reiterar el meu agraïment a l’alcalde, José Benlloch”. Ha pres el relleu Eduardo Pérez, que ha reiterat també tots els agraïments a companys de partit, també de govern i al personal municipals i tècnics “He passat més temps amb ells que amb la meua família, m’ho han fet tots més fàcil. “He dut unes regidories molt boniques, com són Educació i Cultura. Vull recordar també a Pasqual Batalla, que era una persona molt entranyable i amb la qual he compartit moltes vivències polítiques. També vull agrair a la directiva dels centres educatius, a les escoles de dansa i música i a les associacions. Fins que no estat dins, no he conegut al gran moviment associatiu que hi ha a Vila-real i que canalitza tota l’activitat de la ciutat. Gràcies a tots els mitjans de comunicació, als companys de l’IES Francesc Tàrrega, a la família, la gran perjudicada i els que seguiu, que tingueu molta sort i Captura de pantalla 2019-06-12 a las 20.45.57tingueu present a Vila-real”.

Per últim, Mónica Mañas, ha manifestat que no li abelleix res anar-se’n, “però és impossible comptabilitzar el meu treball amb el càrrec de regidora i Vila-real és tan important que necessita els 365 dies de l’any i les 24 hores. Moltes gràcies al meu home i la meua filla, per ser els meus assistents, ajudants i fins i tot xofers. Gràcies a la meua empresa per ajudar-me a compatibilitzar els dos treballs. A les firmes locals grans i menudes, que mai ens han tancat la porta i sempre ens han posat facilitats. A Globalis, a la Càtedra d’Innovació Ceràmica; a les entitats socials, a la premsa, a la ciutadania, al personal de la casa, Vila-real avança gràcies als funcionaris. Em porte companys i amics. Heu aguantat la meua inexperiència, m’heu tranquil·litzat quan ha sigut necessari. També reitere el meu agraïment a Sílvia, la meua amiga, que va ser la que em va introduir-me. Des de les institucions és com es fan les coses i els canvis i cada esforç repercuteix en els veïns. I per últim, gràcies a Benlloch perquè m’ha ensenyat a escoltar de veritat a la gent, de donar solució als seus problemes, a empatitzar. He après a usar les meues capacitats per a ajudar a la gent.

Per a concloure, l’alcalde, José Benlloch, ha agraït el to i l’estima de les paraules dels regidors. “Els discursos demostren la humiltat, heu utilitzat un to molt encertat, demostrant l’estima del nostre poble. Cal prestigiar la política, és complicat i a partir d’ara ho serà més, hi haurà més veus al ple. També vull agrair a tots la seua tasca, hem fet la nostra feina i el poble mai s’equivoca, aquest és l’èxit de la democràcia, i és el resultat que hi ha hagut, com altres vegades no ha sigut positiu per a nosaltres”. Pasqual ens va deixar a mitjan legislatura, em va ensenyar a tindre paciència i estic segur que en un dia com hui diria, “a mort per a treballar per Vila-real tots junts”.

Galeria

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací