Vila-real impulsa la primera Ruta de Betlems amb una guia que recull 24 naixements de particulars i institucions

633

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Turisme, ha editat la primera Ruta de Betlems per a promocionar una tradició tan arrelada en el municipi com és la de representar el naixement de Jesucrist amb motiu de les festes nadalenques. El regidor de Turisme, Diego Vila, ha presentat aquesta ruta, per a la qual s’ha editat una guia que recull un total de 24 betlems, amb l’objectiu de donar a conéixer “el treball de les vila-realenques i vila-realencs que mantenen visca la tradició de plasmar el naixement de Jesús amb art i respecte”.

Vila ha recordat que la tradició del muntatge de pesebres és “tan antiga com la pròpia ciutat de Vila-real, ja que es remunta al segle XIII”, encara que “amb els anys ha anat evolucionant cap a representacions de tota mena que podem trobar en l’actualitat”. La guia inclou els betlems més coneguts com el de l’Ajuntament de Vila-real, en la plaça de la Vila; el betlem napolità de l’església Arxiprestal; els de la basílica de Sant Pasqual; els naixements que cada any representen la Congregació de Lluïsos i la Congregació de Filles de María Inmaculada; així com el betlem monumental de Ramón Herrero, el del Casal Jaume I o el betlem de l’Ermita, donat per Toni Carmona a l’Ajuntament, que s’exposa en la Caixa Rural.

A més, tal com ha assenyalat el regidor, la guia, que detalla els horaris de visita de cadascun dels muntatges, també incorpora els betlems que participen en el concurs que des de fa 42 anys organitza la Congregació de Lluïsos. El seu president, Manel Llorens, que ha acompanyat a Diego Vila en la presentació de la Ruta de Betlems, ha destacat el bon acolliment que cada any té el concurs, en el qual es premien tres categories: infantil (menors de 16 anys), adults i col·lectius. En aquesta última categoria solen participar els centres educatius de la ciutat. Vila ha explicat que la guia pretén donar suport i visibilitat també a aquest concurs que organitza la Congregació de Lluïsos amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural Vila-real.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací