Ares, Benassal, Catí i Culla impulsen el turisme gastronòmic aquesta tardor a l´Alt Maestrat #HumanLand

715

Restauradors, establiments, productors i allotjaments es coordinen per a oferir al visitant un producte turístic de primera qualitat

Actualitat Diària

Ares del Maestrat, Benassal, Catí i Culla fomentaran el turisme gastronòmic durant aquesta acabada d’estrenar estació de tardor com a oferta de qualitat i de turisme responsable a l’Alt Maestrat #HumanLand. I és que la vertebració de noves iniciatives per a enriquir l’oferta turística d’aquests municipis que conformen l’Associació Intermunicipal de Benassal, Catí Culla i Ares del Maestrat és una constant en l’activitat de l’associació, que ha començat a Benassal les seues reunions per a coordinar tota aquesta oferta com a part del Pla de Dinamització del Turisme Gastronòmic d’Alt Maestrat Human Land que impulsa Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme de Castelló.

“Som un destí gastronòmic per descobrir per a molts visitants”, ha assenyalat la gerent de l’Associació, Berta Claramonte. “Som pobles molt atractius tant en el nostre patrimoni històric i cultural com en la naturalesa que embolica les nostres cases i les experiències turístiques relacionades amb l’esport, la gastronomia i la cultura que podem realitzar ací”.

En aquest sentit, Claramonte ha incidit en què “si tots anem coordinats, des del productor fins al restaurador o la botiga que embene els productes, podem oferir al visitant tota una experiència gastronòmica que permetrà descobrir-li aquest territori únic, no sols amb les vistes i el patrimoni, sinó també des dels gustos gastronòmics més exigents”.

En aquesta primera trobada de treball al qual seguiran uns altres en els altres municipis, s’ha informat a més del projecte Castelló Ruta de Sabor impulsat per la Diputació de Castelló, amb la condició que les empreses interessades a adherir-se pogueren fer-ho.

 Programa d’activitats

En aquesta primera reunió al costat de productors, establiments i restauradors, s’han concretat algunes de les accions que es realitzaran en les pròximes dates com a part d’aquest Pla de Dinamització del Turisme Gastronòmic.

Així, el 17 d’octubre tindrà lloc a Benassal com a part del Mes de l’Avellana un tast de cerveses Montmirà i presentació de la cervesa Montcàil, elaborada amb aigua de Benassal. Aqueix mateix dia també tindrà lloc una degustació de productes locals amb l’explicació d’elaboració de productes amb avellana. I el dia 24, a Ares del Maestrat, degustació de productes locals i tast de vins de la IGP Castelló.

Turisme Segur i de qualitat

Cal tindre en compte que Ares del Maestrat, Benassal, Catí i Culla han reinventat la seua oferta per a un turisme responsable en el AltMaestrat #HumanLand. I és que l’aplicació de mesures anti Covid-19 en tota l’oferta turística d’aquests municipis que conformen l’Associació Intermunicipal de Benassal, Catí Culla i Ares del Maestrat és una constant també per a aquesta campanya de tardor com ja ho va ser durant el passat estiu.

L’objectiu dels ajuntaments amb la programació d’aquestes activitats segures és aconseguir mantindre la dinamització turística dels seus municipis al mateix temps que protegeixen al màxim les seues poblacions de qualsevol possible rebrot de la Covid-19.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací