La Fundació de Sant Pasqual de Vila-real aprova un pressupost de 150.000 euros per a 2020

706

Actualitat Diària

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha presidit hui la reunió del Patronat de la Fundació de Sant Pasqual de Vila-real en què s’ha donat llum verd als pressupostos de l’entitat per a 2020. En total, els nous comptes ascendeixen a 150.000 euros i inclouen, com a inversions més importants de l’any, la substitució de la porta recaient a la plaça de Sant Pasqual per una de nova a semblança de la portada que dona accés al temple pel Raval -la principal- i l’adquisició de guies tecnològiques per a amenitzar les visites a la basílica. A la reunió també han assistit l’alcalde de la ciutat i president de la Fundació de Sant Pasqual, José Benlloch, el regidor de Turisme Diego Vila, i representants de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Amics del Pouet i de les germanes clarisses del convent de Sant Pasqual.

A banda de la trobada formal, el president també ha tingut l’oportunitat de conéixer el Museu del Pouet i l’interior del lloc sant, on ha pogut contemplar l’imponent retaule que decora la Capella i Sepulcre on descansen les restes del patró de Vila-real, obra de Vicente Llorens Poy. A més a més, Martí també ha supervisat el resultat de les obres que, amb la col·laboració de la Diputació Provincial, s’han executat al llarg de l’any a la basílica, com el nou cor.

El president ha dit “sentir-se com a casa” a Vila-real i ha trasmés a l’alcalde i a la resta de membres del Patronat que “la Diputació estarà al costat de Vila-real i d’un projecte tan important per a la ciutat com és la culminació de la construcció de la basílica, que és indubtablement un dels símbols de la ciutat per la devoció que li professen els vila-realencs al seu patró”. Per la seua part, l’alcalde Benlloch ha agraït la visita al seu homòleg provincial i ha considerat “imprescindible” que se continuen donant passes en aquesta direcció per “la importància que té Sant Pasqual a Vila-real i al món” i perquè “tenim davant l’oportunitat d’obrir-nos a noves oportunitats de creixement i d’internacionalització a través del turisme religiós”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací