El simulacre de rescat a una víctima del servei de socorrisme d’Almassora es completa en nou minuts 

1340

Actualitat Diària

El simulacre de rescat que cada any realitza el personal del servei de socorrisme de la platja d’Almassora, en col·laboració amb la Policia Local i els serveis sanitaris, ha culminat aquest matí amb èxit després que els vigilants aconseguiren detectar i traure la víctima de l’aigua en un temps de nou minuts.

El personal sanitari ha arribat fins a la vora de la mar en un temps similar des de l’avís del socorrista i, després d’una primera comprovació de les constants vitals sobre l’arena, la hipotètica víctima ha sigut trasllada fins al lloc de vigilància de la platja de Pla de la Torre. Els quatre sanitaris (dos metges i dues infermeres) són personal resident en pràctiques en l’ambulatori del districte marítim, per la qual cosa aquesta actuació també ha servit com a entrenament per a ells.

La regidora de Platges, Amaya Gómez; l’edil de Seguretat, Roger Beltrán, i el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, ha supervisat la realització de l’exercici. “És important  realitzar aquests simulacres per a analitzar la coordinació entre serveis sanitaris i de salvament i els cossos de seguretat i per a mesurar els temps de resposta, que han sigut molt ràpids un any més”, ha manifestat l’edil de Platges, qui va engegar aquesta inciativa per primera vegada en l’estiu de 2015.

Pel que fa a la cronologia, l’avís de la torre de vigilància situada enfront del carrer Mestral s’ha produït a les 12 hores i 19 minuts. El socorrista ha nadat per a arribar fins a la víctima, que es trobava a 125 metres de la costa, i la moto d’aigua amb llitera remolcada ha iniciat el trasllat a les 12 hores i 24 minuts. En la llitera, el suposat ofegat ha viatjat acompanyat per un socorrista, que s’ha assegurat que no es desplaçara durant el viatge.

La víctma ha sigut atesa a les 12 hores i 28 minuts en el tram de platja situat enfront de l’ambulatori, punt en el qual ja es trobava un agent de la Policia Local i el personal sanitari. Finalment, les comprovacions mèdiques, en la qual els professionals han simulat l’obertura d’una via a l’interior de la caseta, ha durat aproximadament deu minuts i l’exercici s’ha donat per finalitzat a les 12 hores i 39 minuts.

Formació en primers auxilis per a la població

Els professionals del consultori mèdic de la platja d’Almassora impartiran dimecres que ve una formació sobre primers auxilis per a la ciutadania. Les xarrades, que es realitzaran al mateix ambulatori a les 18.00 hores, serviran perquè els assistents coneguen nocions bàsiques de reanimació i aprenguen a utilitzar desfibril·ladors. Així mateix, el metge i les dues infermeres residents explicaran els símptomes d’un colp de calor i com mantenir una correcta hidratació a l’estiu.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací