El ministre de Foment proposa que les comunitats autònomes tinguen capacitat de regulació en l’àmbit dels serveis VTC 

1331

En la Conferència Nacional de Transports celebrada avui, amb l’assistència dels consellers i representants autonòmics en matèria de transport

Actualitat Diària

 

 

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, que ha presidit avui la reunió de la Conferència Nacional de Transports, a la qual han assistit representants de totes les Comunitats Autònomes i de la ciutat autònoma de Ceuta, ha plantejat a aquestes “habilitar-los perquè puguen regular aquest sector en l’àmbit territorial corresponent i disposen així d’un instrument per a ordenar les seues polítiques de mobilitat urbana i periurbana”. La mesura s’instrumentalitzaria normativament al llarg del mes de setembre.

Ábalos va expressar que “el que planegem és millorar la regulació, com ens demana el sector, i amb aquest gest tornar a la normalitat per a mantenir el diàleg amb la confiança necessària, que cal generar de cara arbitrar aquesta iniciativa, en la qual necessitem la concurrència de les diferents administracions, imprescindible per a poder elaborar bé el nostre treball”.

La reunió, prevista inicialment per al mes de setembre, s’ha avançat per a poder abordar les mesures a prendre davant la situació del sector del taxi i de les autoritzacions dels Vehicles de Transport amb Conductor (VTC), després de la convocatòria de diverses mobilitzacions del sector del taxi i després d’escoltar la posició de tots dos sectors en sengles reunions presidides pel secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura.

En la reunió s’ha destacat que avui dia els serveis VTC presten servei, en la seua major part, amb origen i destinació en el mateix municipi o en la mateixa comunitat autònoma, per la qual cosa s’han convertit majoritàriament en una forma de mobilitat urbana o periurbana.

Per açò i atès que les comunitats autònomes són competents en matèria de transport que discorre íntegrament en el seu territori, la proposta del Ministeri, ja anunciada pel Ministre en la seua compareixença en el Congrés del passat 12 de juliol, és habilitar a les administracions autonòmiques per a regular l’activitat de les *VTC respecte als serveis que es presten íntegrament en el seu territori.

Si una administració autonòmica decidira no regular en aquest àmbit, seguiria sent aplicable la normativa estatal recollida en la Llei d’Ordenació dels Transports Terrestres i en la seua normativa de desenvolupament.

El ministre va anunciar que s’ha proposat la creació, en el marc de la Conferència Nacional, d’un Grup de Treball de Bones Pràctiques sobre el taxi i les VTC amb les comunitats autònomes i ajuntaments que vulguen participar, per a compartir bones pràctiques i experiències reeixides en la cerca de la convivència ordenada d’ambdues formes de mobilitat. En aquest grup també s’abordarien les possibles mesures de millora de la competitivitat del taxi.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací