Els taxistes desconvoquen la vaga i donen un ‘vot de confiança’ al Govern fins a setembre

1115

Ábalos proposa oficialment la transferència de competències a Comunitats Autònomes i ajuntaments
Els taxistes han desconvocat la vaga, però adverteixen, es tracta solament d’un ‘vot de confiança al Govern fins a setembre. Les seues demandes segueixen sent les mateixes, una regulació que permeta treballar en harmonia sense que els seus drets siguen obstruits per les companyies de lloguer amb conductor. A iguals obligacions els mateixos drets.
Actualitat Diària
Els taxistes desconvoquen la seua vaga indefinida i tornen a la normalitat, com un gest de bona voluntat però a l’espera que el Govern complisca els seus compromisos.
En aquest sentit, el comunicat emès pels representants del sector indica el següent:
“Antaxi i el sector concedeixen un marge de confiança al govern fins a setembre
avui dia 1 agost, les assemblees informatives de totes les ciutats de *españa han decidit donar un marge de confiança al govern i desactivar temporalment els aturs i mobilitzacions d’acord amb les organitzacions nacionals. entenem la dificultat de treballar amb pressió en els carrers, i en primer lloc sol·licitem disculpes als nostres usuaris i comprensió per una lluita completament justa, com és sol·licitar que es complisca la llei de proporcionalitat 1/30.

Des de Antaxi, ens anem a mantenir amb totes les cauteles i vetlar per que es complisquen els acords adoptats el passat dia 30/7/2018 amb el Secretari d’Estat Don Pedro Saura.
• Compromís de transferir les competències a les CCAA, per a permetre l’habilitació de la Llicència Urbana pels ajuntaments.
• Compromís de redactar un Reial decret Llei el pròxim 14 de setembre, del que se’ns traslladara un esborrany al començament d’aqueix mes, amb la finalitat de retornar a l’1/30, i la base de les VTC via canvis normatius.
• Engegada immediata de la pàgina web de control, aprovada el passat mes de desembre de 2017.
• Compromís amb el sector del Taxi, realitzada en el Consell de Ministres del pròxim divendres 3 d’agost.
El col·lectiu no tolerara un nou engany, i desitgem que la voluntat transmesa pel Govern es plasme en la consecució dels acords adoptats, i la transparència en la informació del desenvolupament del Decrete Llei que s’aprovara en el mes de setembre.
Nou anys amb notes de premsa i “pegats” normatius que no han solucionat gens.
Antaxi defensarà aconseguir la proporcionalitat 1/30 amb canvis normatius.
Antaxi seguirà defensant la nostra proposta de Llicències Urbanes, en tot el Territori Nacional de forma equitativa.
La Junta Directiva.
Antaxi seguirà lluitant fins que es retorne l’equilibri”.
Aquest acord s’aconseguia després de la reunió del Ministeri de Foment amb les Comunitats Autònomes, en les quals s’ha proposat que siguen aquestes les que tinguen les competències sobre les llicències de taxis i la regulació del servei.
En aquest sentit, el comunicat oficial remès pel Ministeri de Foment diu el següent:
El ministre de Foment proposa que les comunitats autònomes tinguen capacitat de regulació en l’àmbit dels serveis VTC que discorren pel seu territori
El ministre de Foment, José Luis Ábalos, que ha presidit avui la reunió de la Conferència Nacional de Transports, a la qual han assistit representants de totes les Comunitats Autònomes i de la ciutat autònoma de Ceuta, ha plantejat a aquestes “habilitar-los perquè puguen regular aquest sector en l’àmbit territorial corresponent i disposen així d’un instrument per a ordenar les seues polítiques de mobilitat urbana i periurbana”. La mesura s’instrumentalitzaria normativament al llarg del mes de setembre.
Ábalos va expressar que “el que planegem és millorar la regulació, com ens demana el sector, i amb aquest gest tornar a la normalitat per a mantenir el diàleg amb la confiança necessària, que cal generar de cara arbitrar aquesta iniciativa, en la qual necessitem la concurrència de les diferents administracions, imprescindible per a poder elaborar bé el nostre treball”.
La reunió, prevista inicialment per al mes de setembre, s’ha avançat per a poder abordar les mesures a prendre davant la situació del sector del taxi i de les autoritzacions dels Vehicles de Transport amb Conductor (VTC), després de la convocatòria de diverses mobilitzacions del sector del taxi i després d’escoltar la posició de tots dos sectors en sengles reunions presidides pel secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura.

En la reunió s’ha destacat que avui dia els serveis VTC presten servei, en la seua major part, amb origen i destinació en el mateix municipi o en la mateixa comunitat autònoma, per la qual cosa s’han convertit majoritàriament en una forma de mobilitat urbana o periurbana.

Per açò i atès que les comunitats autònomes són competents en matèria de transport que discorre íntegrament en el seu territori, la proposta del Ministeri, ja anunciada pel Ministre en la seua compareixença en el Congrés del passat 12 de juliol, és habilitar a les administracions autonòmiques per a regular l’activitat de les VTC respecte als serveis que es presten íntegrament en el seu territori.

Si una administració autonòmica decidira no regular en aquest àmbit, seguiria sent aplicable la normativa estatal recollida en la Llei d’Ordenació dels Transports Terrestres i en la seua normativa de desenvolupament.
El ministre va anunciar que s’ha proposat la creació, en el marc de la Conferència Nacional, d’un Grup de Treball de Bones Pràctiques sobre el taxi i les VTC amb les comunitats autònomes i ajuntaments que vulguen participar, per a compartir bones pràctiques i experiències reeixides en la cerca de la convivència ordenada d’ambdues formes de mobilitat. En aquest grup també s’abordarien les possibles mesures de millora de la competitivitat del taxi”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací