Puig insta a Aecoc a dissenyar projectes d’inversió a la Comunitat que puga financiar l’UE

478

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la seva voluntat de constituir una taula tècnica amb l’Associació de Fabricants i Distribuïdors AECOC i empreses del sector per a dissenyar i identificar projectes d’inversió en la Comunitat Valenciana que la Unió Europea pugui finançar en matèria d’innovació, digitalització i processos sostenibles.

El president de la Generalitat així ho ha explicat durant la seva intervenció en la clausura del 35 Congrés AECOC de Gran Consum ‘Acceleració en cadena: liderant la reactivació econòmica’, celebrat aquest dimecres en el palau de Congressos de València, un acte al qual també ha assistit la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

El cap del Consell ha destacat la importància de la col·laboració públic-privada en l’actual conjuntura de pandèmia. Ara, “més que mai”, ha assegurat, “ha de ser l’aliança que il·lumini una normalitat millorada”. En aquest sentit, ha destacat que “el paper de l’Estat emprenedor torna a ser fonamental per a transformar”. I, per a això, ha afegit, “necessitem grans idees del sector privat” perquè “junts, de la mà, tindrem més possibilitats que des de la iniciativa individual”.

En aquest sentit, Ximo Puig ha recalcat la importància de la col·laboració i el diàleg. “Des de l’esclat de la pandèmia”, ha assegurat, “la corresponsabilitat, el diàleg i la cooperació han estat la nostra brúixola”. I ha afegit que “prova d’això són els acords per a la recuperació signats per totes les institucions, la patronal i els sindicats”.

El sector agroalimentari, “pilar fonamental”

El president de la Generalitat ha destacat el paper de la cadena agroalimentària durant la pandèmia, que “ha demostrat per què és un pilar fonamental de la societat”. També ha puntualitzat que “estem sofrint una crisi sanitària, però no una crisi alimentària”. I, en aquest sentit, ha destacat el “contrafort” que conformen les empreses “des de la iniciativa privada, per a l’estat del benestar”.

El cap del Consell ha afirmat que, per a la ciutadania valenciana, “és bàsic tenir residenciada una indústria tan sensible com l’alimentària” perquè, ha prosseguit “a més de prosperitat, dóna seguretat”. I ha afegit que exemplifica l'”autonomia estratègica que ha de guiar la política europea de les pròximes dècades”.

Així mateix, Ximo Puig ha destacat que el sector agroalimentari “aporta el 10% del PIB i el 14% de l’ocupació en la Comunitat Valenciana i suposa gairebé el 20% de la producció industrial”. Ha subratllat que el sector és “una palanca per a sortir de la crisi” i que enguany ha incrementat en “més de 103.000 les persones afiliades a la Seguretat Social”.

Reptes inajornables

El president de la Generalitat ha enumerat una sèrie de desafiaments immediats i reptes inajornables en l’actual conjuntura pandèmica, entre els quals ha destacat minimitzar les barreres administratives per a gestionar els recursos europeus. “En aquesta línia”, ha destacat “ja estem treballant”.

També ha descrit com un dels reptes “corregir els perjudicis de la desglobalización, amb les tensions comercials que amenacen els nostres productes”, així com “millorar la productivitat a través de la innovació, com la biotecnologia”. Finalment, ha destacat la necessitat de “augmentar la formació qualificada a les aules, amb més FP; i en les empreses, amb millor capital humà”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací