La Generalitat estudia noves restriccions per limitar la mobilitat entre autonomies durant Tots Sants

548

Actualitat Diària

Avui dia el coronavirus està actuant amb agressivitat en algunes comarques valencianes i estem estudiant noves mesures a més del confinament nocturn”. Així de clar s’ha mostrat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en descriure la situació epidemiològica actual en la Comunitat. Encara que l’autonomia és la que millor incidència acumulada de contagis per cada 100.000 habitants del país, ni Puig ni la consellera de Sanitat, Ana Barceló, volen esperar que el virus avanci en el territori encara amb més virulència.

La situació ha empitjorat sobretot a les comarques alacantines més pròximes a Múrcia. També a València, per la gran quantitat de residents de la capital del Túria i per la mobilitat interna a la ciutat. A Castelló, encara que sembla que el virus està més contingut, generen respecte Els Ports i el Baix Maestrat per l’arribada de turistes procedents de Catalunya aquestes dues últimes setmanes, i altres municipis de la Plana, com l’Alcora o Nules, en els quals els seus ajuntaments ja han anunciat noves restriccions a dues setmanes vista per l’augment dels contagis.

Confinament en el pont de Tots els Sants

Puig no ha confirmat si confinarà la Comunitat Valenciana durant el pont de Tots els Sants, però sí ha emfatitzat que no veu “adequat” un trasllat massiu de turistes a la regió. D’aquesta manera, el Molt Honorable ha destacat que les autoritats sanitàries valencianes estan pendents de les decisions que puguin prendre altres comunitats autònomes en les pròximes hores. En cas que fos necessari un confinament perimetral, Puig ha assegurat que “no el dubtarem”.

Aquesta estricta mesura ja s’ha pres en algunes regions amb pitjors indicadors com La Rioja, Navarra, País Basc, Melilla, Aragó i Astúries, mentre que Madrid i Andalusia també ho estan remenant. La Comunitat prodría unir-se a aquestes nou regions que prohibeixen la sortida i l’entrada de les fronteres autonòmiques durant almenys el 30 d’octubre i l’1 de novembre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací