Puig anuncia que el Districte Digital Comunitat Valenciana tindrà una extensió en l’UJI

553

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Districte Digital Comunitat Valenciana, amb seu a Alacant, tindrà una extensió a Castelló, en col·laboració amb la Universitat Jaume I.

En aquest sentit, Ximo Puig ha avançat que Districte Digital i l’Associació d’Empreses Tecnològiques de Castelló, XarxaTec, es reuniran la setmana pròxima “per a traçar les condicions d’una nova seu de Districte Digital a Castelló”. Així ho ha assegurat durant la seva intervenció en la inauguració del Centre de Recerca en Robòtica i Tecnologies Subaqüàtiques (CIRTESU) de la Universitat Jaume I, acte al qual també ha assistit la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

El president de la Generalitat ha destacat que el nou centre de recerca inaugurat avui “és el primer d’aquestes característiques en la Comunitat Valenciana, el segon a Espanya i un dels pols científics en robòtica subaqüàtica més importants d’Europa”.

Així mateix, el cap del Consell ha indicat que aquest centre “obre un gran ventall de possibilitats de recerca, de solucions a problemes mediambientals i situa a l’UJI en l’avantguarda de la innovació”.

“Es tracta -ha assegurat- de la millor resposta enfront del canvi climàtic, les illes de plàstic i la contaminació que estan causant un gran impacte en la mar. I contribuirà al fet que deixem de ser una amenaça per al Mediterrani i alimentar l’esperança de salvar el planeta”.

Ximo Puig ha recordat que les recerques en robòtica efectuades en el CIRTESU “permetran aplicar solucions en molts àmbits, com l’aquàtic, optimitzant el sistema d’aigües potables, la depuració i el regadiu; en l’industrial, dissenyant robots per a la Indústria 4.0. en el sector del taulell, i en el científic, amb nous sistemes robòtics i aplicacions”.

Innovació, sostenibilitat i col·laboració

El president de la Generalitat ha explicat que la via de la recuperació econòmica i de la transformació social es fonamenta en “la tríada de la innovació, la sostenibilitat i la col·laboració”. “Innovació, pel disseny de robots, la telerobótica, el Big Data i la Intel·ligència Artificial; sostenibilitat, que suposa la implantació de l’economia circular de l’aigua; i col·laboració, que és la suma de laboratoris i empreses privades, universitats, administració i consorcis públics”, ha assenyalat el cap del Consell.

En aquest sentit, Ximo Puig ha subratllat que es tracta de la mateixa tríada present en l’Estratègia Valenciana de Recuperació, “amb projectes tractors per a la transició ecològica, la digitalització i la innovació”. Plans aquests que tenen “potència per a impulsar la productivitat i la renda a curt, mitjà i llarg termini, així com la capacitat de captar fons europeus en processos competitius”, ha destacat Ximo Puig.

Impuls de “l’economia blava”

Finalment, el cap del Consell ha destacat que la Unió Europea “és una de les grans impulsores de l’economia blava que des del Consell entenem com la suma del keynesianisme intel·ligent i de la ecointeligencia”.

En aquest sentit, ha assegurat que el keynesianisme intel·ligent “ens permet formular polítiques públiques dirigides a noves maneres de generar riquesa, impulsar el canvi tecnològic i donar suport a iniciatives inèdites com l’hidrogen verd, la intel·ligència artificial o la telemedicina”. I respecte a la ecointeligencia, ha assenyalat, “significa comprendre que els recursos naturals són finits, que no podem continuar contaminant mars i oceans i que una nova manera de veure l’economia és incentivar activitats netes per al planeta”, ha dit.

El president ha conclòs assegurant que tot això “ens anima a intensificar la col·laboració públic-privada i la transferència de coneixement universitat-empresa, així com a corregir desigualtats en la redistribució dels beneficis de la nova economia i en el territori”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací