Bankia i Fundació Bancaixa promouen la integració de persones amb diversitat funcional

450

Actualitat Diària

Bankia i Fundació Bancaixa se sumen a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra aquest 3 de desembre, amb una acció de sensibilització centrada en l’art com a vehicle d’integració social del col·lectiu.

L’acció té com a base els tallers didàctics dirigits a persones amb diversitat funcional que Bankia i Fundació Bancaixa desenvolupen vinculats amb l’exposició d’Antonio López, que ofereix fins al 24 de gener una completa retrospectiva de la pintura, el dibuix i l’escultura de l’artista des dels anys 50 fins a l’actualitat.

Els tallers es dirigeixen a persones amb qualsevol mena de discapacitat i tenen com a objectius concrets potenciar l’autoestima, la creativitat, la psicomotricitat fina i, en definitiva, millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu a través de l’art, utilitzant tècniques i materials adaptats.

En el taller vinculat a Antonio López, els participants treballen amb una de les temàtiques presents en l’obra del pintor, les flors. Escenes que recreen diferents moments de la vida de les flors, creant una analogia amb l’esdevenir de la vida. Per aquest taller, que es va posar en marxa al setembre, ja han passat més de 150 persones i més de 200 ho faran en les pròximes setmanes en un any marcat per les restriccions i les mesures de seguretat que exigeix la pandèmia sanitària de la Covid-19.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la Fundació Bancaixa ha llançat un vídeo en el seu web i en les xarxes socials, també de Bankia, sobre aquest taller: veure vídeo. Una acció de sensibilització sobre el paper que juga l’art com a eina de dinamització i integració sociocultural i que permet veure les creacions de les persones que realitzen l’activitat.

“Assistir a aquests tallers és sinònim de festa per als nostres nois i noies. Són moltes les paraules que podien definir el que ens aporten els tallers: integració, expressió creativa, potenciació de l’autonomia, desenvolupament de la imaginació, esforç reconegut… Tot embolicat en un entorn adequat i un tracte d’afecte, respecte i reconeixement, dirigit per grans professionals i excel·lents persones. Cada taller és especial i diferent, sempre ens sorprenen amb idees i treballs frescos, nous i adaptats als nostres nois. L’art forma part de les nostres vides, de dins cap a fora i de fora cap a dins”, afirmen Concha Ortiz i Marina García, del taller creatiu del Centre de Dia El Cabanyal de Creu Roja per a persones amb paràlisi cerebral.

Els tallers per a persones amb diversitat funcional de Fundació Bancaixa han permès, en els últims cinc anys, acostar l’art d’artistes com Sorolla, Picasso, Equip Crònica, Julian Opie, Manolo Valdés, Andreu Alfaro, Julio Romero de Torres o Soledad Sevilla a prop de 9.000 persones.

Les reserves per a participar en el taller d’Antonio López, de caràcter gratuït, es poden realitzar a través del telèfon 963 813 993 i en talleressociales@fundacionbancaja.es.

Bankia ha col·laborat amb Fundació Bancaixa en les tres últimes edicions d’aquesta iniciativa, com a part del seu acord anual amb Fundació Bancaixa pel qual secunda enguany amb 800.000 euros projectes d’acció social i medi ambient a Alacant, Castelló i València.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací