Agricultura convoca al consell executiu del Consell de l’Horta el pròxim 15 de desembre

469

Actualitat Diària

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i presidenta del Consell de l’Horta, Mireia Mollà, ha anunciat que convocarà una sessió plenària del consell executiu del Consell de l’Horta el pròxim 15 de desembre.

Mollà ha traslladat la data de la convocatòria durant la trobada telemàtica de la comissió de seguiment del Consorci públic integrat per l’Ajuntament i la Diputació de València.

La va reunir de la comissió de seguiment ha servit per a donar compte de l’informe d’adhesió de municipis, que representin a gairebé el 80% de la superfície de l’horta de València, i iniciatives com la del projecte de cooperació VALSIPAM que te per objecte crear una xarxa de territoris SIPAM per al disseny, prova, i implantació d’un model integral de valorització turística.

La trobada d’avui, precisament, s’emmarca en el primer aniversari de la declaració del regadiu històric de l’Horta de València com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM). Un reconeixement de la FAO a aquest entramat d’artèries fluvials que nodreixen d’aigua els més de 6.000 petites explotacions que integrin el pulmó verd periurbà.

La consellera ha posat en valor també la partida de 1,9 milions d’euros per al Consell de l’Horta consignada en els Pressupostos de la Conselleria per a l’any 2021, destinades principalment a la implementació del projecte de desenvolupament agrari.

La invitació a la va reunir del pròxim 15 de desembre és remetrà en els pròxims dies als i els representants dels corporacions locals, dels organitzacions agràries, dels entitats ecologistes i de la societat civil, que integrin l’òrgan executiu de l’ens.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací