El PP demana a Les Corts que es permitisca la caça en les limitacions perimetrals a la Comunitat

417

Actualitat Diària

La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz, ha demanat al Consell que atengui les peticions del sector cinegètic “i tingui en compte la importància de la continuïtat de l’activitat de caça i la inclogui entre les excepcions de la limitació de l’entrada i sortida de persones de l’àmbit de la Comunitat Valenciana”.

La diputada ha recordat que l’activitat cinegètica “genera ocupació i riquesa, suposa també un atractiu turístic singular per al món rural i, en desenvolupar-se majoritàriament en zones d’interior de la Comunitat Valenciana contribueix a disminuir el preocupant fenomen de la despoblació”. “No sols això, sinó que és una activitat fonamental per als equilibris biològics i ecològics en els ecosistemes naturals”, ha assenyalat.

Així, la portaveu de Medi Ambient ha manifestat que la caça “compleix una imprescindible i insubstituïble funció envers el medi natural, ja que és l’eina més eficaç de control de les poblacions d’espècies que provoquen quantiosos danys sobre els cultius agrícoles, sobre les persones provocant milers d’accidents de trànsit o provocant cada any zoonosi i epizoòties que poden afectar també la salut humana”. “A més –ha continuat Díaz- els caçadors i els qui desenvolupen el seu treball en sectors relacionats amb l’activitat cinegètica mantenen un alt grau de compromís amb la conservació de la biodiversitat, ja que sense la caça no s’entendria la protecció i conservació d’espècies tant animals com vegetals i la conservació del patrimoni natural, forestal, o històric”.

Elisa Díaz ha manifestat que la caça ha sofert una reducció important de la seva activitat amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma pel Covid. “La declaració de l’estat d’alarma el passat 15 de març va tenir nefastes conseqüències sobre la caça en la Comunitat Valenciana, especialment sobre el seu vessant d’instrument de control de les poblacions cinegètiques. El descens de l’activitat es calculava en un 30%, però ha anat a més amb els tancaments perimetrals regionals, arribant a aconseguir el 60%”, ha explicat.

Així, la portaveu de Medi Ambient ha assenyalat que són aquests tancaments perimetrals regionals, provincials o locals els que han obligat a restringir els desplaçaments habituals per a la pràctica cinegètica. “Però mentre en altres CCAA com Andalusia, Castella Lleó, Múrcia o Castella-la Manxa ja han adoptat mesures sobre aquest tema, possibilitant la mobilitat d’una comunitat a una altra per a dur a terme les activitats cinegètiques justificades, en la Comunitat Valenciana no s’ha fet cap pas en aquest sentit, la qual cosa afecta el sector i al descontrol de les espècies”, ha manifestat.

Per això, Díaz ha demanat al Consell que atengui les peticions del sector cinegètic i de l’agroalimentari i inclogui aquesta activitat entre les excepcions de la limitació de l’entrada i sortida de persones de l’àmbit de la Comunitat Valenciana. “La consideració de les peticions d’aquests sectors és urgent, però no hi ha possibilitat de debatre en Les Corts cap proposta fins que el Consell adopti la decisió d’ampliar o rescindir el tancament perimetral de la Comunitat. Des del PPCV insistim en la necessitat de prendre mesures ja, i sempre que l’activitat estigui justificada, per a evitar que es produeixin més danys”, ha conclòs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací