La Generalitat i Global Omnium analitzaran les aigues residuals de les residencies

647

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que la Generalitat, a través de l’empresa de subministrament d’aigües Global Omnium, analitzarà abans de Nadal les aigües residuals dels centres residencials de majors i de persones amb diversitat funcional com a part de l’estratègia de detecció i control de la COVID-19.

El titular de la Generalitat ha mantingut una reunió en el Palau de la Generalitat amb la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, el president de Global Omnium, Eugenio Calabuig; la investigadora del CSIC Gloria Sánchez, el director de serveis de Global Omnium, Juan Francisco Maestre, i el cap del Servei de Microbiologia de l’hospital Clínic, David Navarro.

“Aquest és un pas més d’un projecte que va iniciar la Generalitat en col·laboració amb el Ministeri de Ciència i Tecnologia que dirigeix Pedro Duque i l’empresa Global Ómnium, i que situa a la Comunitat Valenciana com a pionera en tècniques de monitoratge de les aigües residuals i alerta primerenca en la lluita contra la pandèmia”, ha assenyalat Ximo Puig després de la trobada.

Aquesta iniciativa es coordinarà de manera conjunta entre la Conselleria de Polítiques Inclusives i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El president de la Generalitat ha destacat que comptar amb mostres de tots els centres de la Comunitat Valenicana abans de Nadal permetrà disposar d’una foto fixa de l’afectació dels centres a curt termini. A partir d’aquest moment es realitzaran anàlisis periòdiques de les residències.

En el cas que, a conseqüència de les anàlisis practicades, es detectin traces genètiques del SARS-CoV-2 en algun dels centres, s’activaran els protocols de control relacionats amb la presa de mostres als treballadors, treballadores i residents per a intervenir en les residències amb la major rapidesa. Això permetrà activar mesures de control fins i tot en el cas que es tracti de persones asimptomàtiques i els contagis hagin passat inadvertits.

“L’anàlisi de les aigües de residències és una eina més de la Generalitat que complementa la resta de mesures de detecció, rastreig i control que coordina la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a través dels seus serveis d’epidemiologia i de la xarxa d’Atenció Primària, principalment” ha indicat Ana Barceló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací