El sector de la perruqueria de la Comunitat reivindicarà el dilluns a València una reducció de l’IVA al 10%

627

Tenen convocada una protesta davant la seu de l’Agenda Tributària de la capital del Túria per a donar visibilitat a la seua situació econòmica

Actualitat Diària

L’Aliança per la Baixada de l’IVA al 10% de les Perruqueries, de la qual formen part diversos col·lectius valencians, ha convocat un acte de protesta dilluns que ve, davant la seu de l’Agència Tributària de València. L’objectiu és donar visibilitat a la situació econòmica d’extrema gravetat per la qual travessa el sector, tant en l’àmbit nacional com en la Comunitat Valenciana, i reclamar la reducció de l’IVA al 10%. Una reivindicació que forma part del seu pla de rescat davant el risc de tancament de desenes de milers salons de perruqueria i imatge personal en tota Espanya en els pròxims mesos.

L’acte del dilluns, a València, serà el punt de partida de diferents protestes i mobilitzacions que, a partir del pròxim 10 de setembre, tindran lloc en les principals ciutats de l’estat espanyol, posant en peus a les quasi 200.000 persones treballadores i autònomes del sector.

Cal recordar que en 2012, durant el Govern de Mariano Rajoy, amb Montoro com a ministre d’Hisenda, l’IVA en el sector va passar del 8 al 21%, la qual cosa va provocar una profunda reculada i la degradació d’un sector.

En aquest context, amb un “sector precaritzat”, que a penes havia recuperat la senda de la rendibilitat malgrat la bona evolució de l’economia a partir de 2015, la crisi del Covid-19 ha provocat un especial impacte en les perruqueries i pimes de la imatge personal que demanen un SOS al Govern.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací