Peníscola organitza una jornada tècnica per abordar la problemàtica del fenomen top manta

829

Actualitat Diària

El pròxim dilluns 17 de febrer, tindrà lloc a Peníscola la primera jornada sobre el fenomen del top manta. Amb l’objectiu d’abordar aquesta problemàtica en la seua totalitat, des de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament s’ha estructurat una completa programació que s’estendrà al llarg de tot el matí en el Saló de Plens de l’Edifici Sociocultural.

La jornada comptarà amb la col·laboració de cossos de Seguretat de l’Estat i en ella participaran representants de diferents associacions, institucions i àmbits professionals per posar en comú les opinions, arguments i fets que envolten aquest fenomen. L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, exposa que “des del consistori ens preocupa aquest fenomen, que no és un problema local, sinó que afecta pràcticament a tots els ajuntaments de municipis costaners i a les grans ciutats.

L’esdeveniment començarà a les 08:30h amb el lliurament de les acreditacions dels assistents i la primera presa de contacte arribarà de la mà de les periodistes Laura Hidalgo i Alba Boix con “Una foto fija del fenómeno en nuestro país. Los datos”. La segona ponència rep el nom de “El perjuicio económico del fenómeno a la economía” i serà oferta pel director general de l’Associació en Defensa de la Marca, José Antonio Moreno. Després d’un lleu descans serà el torn de la Jurista, doctora en Derecho, jutge i professora de la UNED, María Estrella Muñoz, qui exposarà els seus arguments en “Top Manta: ¿delito o infracción administrativa?.

A la cita també assistiran alcaldes i caps de Policia d’altres municipis turístics afectats, els quals participaran, juntament a diversos membres de l’Associació de Comerciants de Peníscola en la taula redona “El municipalismo ante el problema del Top Manta”. El magistrat jutge d’adscripció territorial del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en Castelló, Jacobo Pin Godos, serà l’encarregat de moderar el debat.

“Entre tots hem d’articular i trobar solucions, ja que l’objectiu d’aquesta jornada és crear un fòrum per compartir i debatre experiències per tractar de minimitzar els efectes que té aquest fenomen en les economies locals, cosa que ens preocupa molt”, expressa Martínez. “Així mateix, esperem que d’aquest jornada puguem extraure un document de conclusions després de la participació de tots els ponents i la celebració de la taula redona, per poder-lo remetre a les administracions superiors perquè aquestes puguen dur iniciatives legislatives endavant que posen fre al perjudici que té la venda il·legal sobre l’economia del país” conclou l’alcalde de Peníscola.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací