L’Alcora ja ha començat la rehabilitació de l’edifici dels forns àrabs de la Reial Fàbrica

873

Actualitat Diària

Aquesta setmana han començat les obres de rehabilitació de l’edifici dels forns àrabs, datats al voltant de 1805, un dels espais de major importància històrica i patrimonial de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda.

L’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora de Cultura i Patrimoni, Ana Huguet, juntament amb el director del Museu de Ceràmica, Eladi Grangel, i personal tècnic, han visitat aquest matí l’enclavament.

Es tracta d’un destacat projecte dins de la recuperació i posada en valor de la manufactura comtal, ja que servirà per a fer visitables els forns. A més, aquest emblemàtic espai es convertirà en centre d’informació i acolliment de visitants, i en centre d’interpretació dels recursos i productes turístics de l’Alcora. Des de la Reial Fàbrica partiran les diferents rutes i itineraris turístics que s’estan posant en marxa.

També s’actuarà, en el marc d’aquesta intervenció, en la coberta de l’antiga fàbrica Azulejos BIC, SL, contigua a l’edifici dels forns, eliminant prop de 2.000 m² de fibrociment i substituint-ho per materials més apropiats.

El projecte, que ascendeix a 500.000 €, aproximadament, compta amb una subvenció de 200.000 euros procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), emmarcada en el Pla Estratègic Global de Turisme de la Unió Europea per a inversions en immobles de patrimoni cultural, i amb aportacions de la Diputació de Castelló i la Fundació Torrecid.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací