L’Aeroport de Castelló redueix prop de 200 milions de deute i tramita ampliacions de capital

831

Actualitat Diària

El consell d’administració de la societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas) ha aprovat aquest divendres tramitar dues ampliacions de capital encaminades, d’una banda, a reforçar la solvència de l’entitat a través d’una nova rebaixa de deute i, per una altra, a incorporar els recursos previstos en el pressupost de la Generalitat de 2020.

En primer lloc, el consell d’administració -presidit pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer- ha acordat un augment del capital social de Aerocas per compensació de crèdits per import de 48,2 milions d’euros.

Aquesta operació té el seu origen en els acords aprovats pel ple Consell el passat 20 de desembre relatius a l’assumpció, compensació i capitalització de deutes de Aerocas i la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), a fi reordenar la situació patrimonial i enfortir la situació de totes dues societats públiques.

Aquesta ampliació de capital suposarà l’eliminació del deute de 48,2 milions d’euros que mantenia Aerocas amb la SPTCV, derivada d’un préstec participatiu formalitzat l’any 2011. A més, SPTCV es desvincularà de Aerocas, quedant la Generalitat com a màxim i quasi únic accionista de la societat.

El president de Aerocas, Francesc Colomer, ha explicat que l’operació s’emmarca en l’estratègia de sanejament duta a terme per l’actual equip gestor de la societat, amb el suport del Consell, “que ha permés que en els últims quatre anys es rebaixe en quasi 200 milions d’euros la càrrega de deute que hi havia acumulada”. L’actual equip de Aerocas va rebre un deute de 221 milions d’euros, que s’ha reduït en aproximadament un 90%.

En aquest sentit, cal recordar que a principis de 2018 es va aprovar una operació comptable que va permetre eliminar els 160 milions d’euros del deute de Aerocas amb la Generalitat, als quals se sumaran ara els 48,2 milions de SPTCV.

Pressupost anual

En segon lloc, el consell d’administració de Aerocas ha aprovat tramitar una segona ampliació de capital amb càrrec a aportacions dineràries.

Mitjançant aquesta operació, Aerocas incorporarà els 8,6 milions previstos en el pressupost de la Generalitat de 2020 per a l’acompliment de l’activitat de la societat titular de l’aeroport de Castelló.

El director general de Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha assegurat que aquesta aportació de la Generalitat recollida en els pressupostos autonòmics “permetrà que l’aeroport continue creixent, a través de l’execució de les inversions programades i de la implementació dels plans de posicionament”.

Joan Serafí Bernat ha recordat que l’aeroport “preveu per a 2020 aconseguir el seu rècord anual de passatgers gràcies a la posada en marxa de noves rutes i a la potenciació d’unes altres ja existents”. A més, es va continuar avançant en l’ampliació de la cartera de serveis.

Bernat ha destacat que el compromís del govern valencià amb l’aeroport de Castelló “garanteix la seua viabilitat i el desenvolupament de l’activitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací