Colomer presenta a Castelló les ajudes de Turisme per a promoure la competitivitat de les empreses turístiques

870

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat en la Cambra de Comerç de Castelló les línies d’incentius 2020 de Turisme dirigides a empreses, associacions, federacions i fundacions de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme ha assenyalat que “la convocatòria d’ajudes 2020 s’ha dotat amb 2.610.000 euros i té com a objectiu millorar la competitivitat dels projectes empresarials turístics però també el seu desenvolupament sostenible i responsable amb el territori”.

Cal assenyalar que aquesta convocatòria compta amb quatre programes diferents.

Així, el primer està dirigit al ‘Foment de la competitivitat empresarial’, amb una dotació inicial de 880.000.euros. Aquest programa subvencionarà actuacions d’impuls al turisme sostenible, accessible i la innovació empresarial a través de projectes dirigits a racionalitzar el consum de recursos naturals, la inversió en infraestructures i equipaments que promoguen un model eco-sostenible, entre altres.

El segon programa persegueix el ‘Suport a les activitats esportives i culturals d’impacte turístic internacional’ i compta amb una dotació de 400.000 euros dirigida a les empreses, associacions, fundacions i federacions organitzadores de campionats, proves, concentracions i esdeveniments esportius i culturals d’impacte internacional que se celebren en la Comunitat Valenciana.

El tercer dels programes, el dirigit al ‘Impuls al màrqueting de producte turístic de la Comunitat Valenciana’, està dotat amb 620.000 euros i orientat a Incentivar el desenvolupament de projectes que contribuïsquen a introduir en el mercat productes turístics de caràcter desestacionalizador i de base experiencial per a diversificar l’oferta, la seua promoció i comercialització.

El quart programa és el denominat ‘Impuls a les activitats musicals d’impacte turístic’, que té una consignació inicial de 710.000 euros i entre les accions subvencionables dels quals es troben festivals de música de caràcter internacional que se celebren en la Comunitat Valenciana, contribuint amb això a la creació d’un producte turístic singular a través de les marques Mediterranew Musix i Mediterranew Fest.

Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç de Castelló

El secretari autonòmic de Turisme també ha participat en la reunió de la Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç.

Francesc Colomer ha explicat les tres àrees principals d’acció en l’estratègia pressupostària de Turisme Comunitat Valenciana per al 2020.

La primera d’elles, la qualitat, amb l’objectiu d’estendre el Sicted, sistema integral de qualitat en destinació, a més municipis. En 2019 gràcies al conveni entre Turisme i la Cambra de Castelló s’han realitzat 228 actuacions amb 132 empreses i 8 destinacions de la província.

“El Sicted representa la certificació de qualitat de subsectors de la ciutat, un incentiu perquè tothom cultive el gen de l’hospitalitat. Només així serem una destinació turística, quan cada ciutat li ho crea”, ha dit Francesc Colomer.

La segona àrea estratègica és l’impuls a l’emprenedoria i la competividad turística, àrea que compta també amb accions de col·laboració amb la Cambra de Comerç.

La tercera és la promoció i el màrqueting en mercats internacionals en la qual s’inclouen accions conjuntes amb la Cambra com va ser la presentació de la destinació Castelló a Marsella en 2019.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací