Onda promou desdejunis saludables entre quasi 1.000 escolars del municipi

El consistori fomenta una ‘Ciutat Saludable’ a través d'una alimentació equilibrada, variada i moderada

1913

ActualitatDiària

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i la regidora d’Educació, Encarna Ribes, han visitat  el CEIP Baltasar Rull, on ha donat començament la campanya ‘Desdejunis saludables’, una  activitat organitzada per l’Ajuntament amb l’objectiu fomentar una alimentació saludable i la pràctica de l’activitat física entre els escolars onders. Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte ‘Onda Ciutat Saludable’ i està dirigida als alumnes més xicotets que, segons ha explicat Huguet, “des de primerenca edat començaran a adquirir uns hàbits saludables que podran transmetre a la resta de la família”.

Des de gener i fins al mes de maig, un total de 925 alumnes dels col·legis de la localitat, de 4 anys d’Educació Infantil,  tercer de Primària, i primer de Secundària, participaran en l’activitat que consistirà a realitzar un desdejuni equilibrat i adequat a la seua edat, incloent làctics, cereals i fruites, i conscienciant de la importància del desdejuni per al desenvolupament físic, psíquic i emocional.

“L’equip de govern és conscient que els alumnes són molt bons transmissors de la informació i faran conscienciació també en les seves cases. Per aquest motiu, i a causa de l’interès suscitat entre les famílies onderes, aquesta edició hem ampliat el rang de participants en la campanya, incloent als estudiants de primer de Secundària”, ha destacat l’alcalde.

Per a completar l’activitat, i abans del desdejuni, els escolars participen en un taller d’alimentació saludable en el qual aprenen la piràmide alimentària, els aliments bàsics de desdejuni i la importància per a la salut d’una alimentació saludable.

L’alcalde ha conclòs dient que “aquesta activitat està també inclosa en el pla d’implementació per a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, a la qual Onda pertany. Entre tots hem de crear una ciutat més habitable i els exemples de vida saludable també s’inclouen dins del nostre projecte. És una prioritat que seguim treballant en aquesta línia i puguem arribar a l’objectiu comú de millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací