Borriana prepara una festivitat de Sant Blai a on conviu la tradició i novetats

La Font del Vi serà protagonista el dissabte al costat de novetats com el ‘Tardeo’ en horari vespertí, les activitats infantils

1904

ActualitatDiària

La programació especial que cada any dissenya l’Ajuntament de Borriana a través de les regidories de Festes i de Cultura per a la celebració de les Festes Patronals de Sant Blai, ha vist com en aquest 2018 els actes tradicionals i més típics d’aquestes dates s’han reforçat amb novetats en la programació que en paraules de la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, “volem que servisquen per a ampliar el ventall de possibilitats per a tot tipus de públic, per això els xiquets i xiquetes o els joves podran gaudir d’actes especialment pensats per a ells”.

“Tardeo” i activitats infantils com a novetat. Amb l’objectiu de seguir dinamitzant les Festes de Sant Blai, i que la programació siga del grat de tot tipus de públic, la regidoria de Festes ha pensat en joves i menors de Borriana per al mateix dia gran de Sant Blai. Durant el matí, i en el mateix carrer Sant Blai, els i les participants en el Taller Riu Anna i el mòdul de ASC i Promoció Turística oferiran fins a tres hores d’activitats i jocs infantils, entre les 11 i les 14 hores. L’altra de les novetats de la jornada arribarà a partir de les 20:30 hores en la plaça de la Mercè, on se celebrarà un ‘Tardeo’ organitzat per la regidoria i Music Events Burriana, que estarà amenitzat per la coneguda orquestra Alabama i que en paraules de la responsable de l’àrea, Lluïsa Monferrer “sabem que està molt de moda i després d’escoltar algunes peticions de la gent jove de Borriana estem segurs que tindrà una gran resposta i suposarà una novetat molt atractiva i participativa”.cartelltardeostblai

Els actes tradicionals no es perden. Però a més de les novetats, les diferents regidories que es coordinen per a completar la programació especial de Sant Blai mantenen els multitudinaris actes als quals els i les borrianenques mai han deixat d’acudir. Així, el dissabte la Font del Vi espera rebre a milers de veïns, veïnes i visitants, però també veurà com s’amplien els obsequis que en forma d’esmorzar reparteixen les Reines Falleres i les seues Corts, ja que des de l’Associació d’Hostaleria i dins de les Jornades Gastronòmiques de la Taronja, s’oferirà unes postres consistents en un “flamejat” de la fruita més típica de la ciutat, la taronja.

I per al diumenge, la Trobada de Boixeteresarribarà ja a la vintiunena edició en la ciutat de Borriana, i es mantindrà lligada a la programació especial de Sant Blai, tal com també succeeix amb un dels actes més participatius del cap de setmana com és la Cursa de Sant Blai, en la qual centenars de xiquets i xiquetes de Borriana practiquen esport durant tot el matí.

El mateix regidor d’Esports, Vicent Granel, ha explicat que “per a molts xiquets i xiquetes és la carrera no competitiva més especial de l’any, per açò el SME i tots els col·laboradors, com les AMPEs dels col·legis, han treballat perquè una vegada més, tots i totes tinguen la possibilitat de córrer pel Pla i els carrers més cèntrics de Borriana, siga quin siga la seua edat, ja que s’adapten les distàncies a les possibilitats de cada edat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací