Castelló torna a batre el rècord de viatgers en bus i en TRAM amb més de 6,5 milions d’usuaris a la ciutat

Marco i Salvador, ressalten l'esforç conjunt per a potenciar el transport públic en la capital

1841

ActualitatDiària

Castelló ha batut en 2017 el rècord històric de passatgers de transport urbà en un any amb 6.587.938 usuaris en 2017. Una dada que confirma la tendència a l’alça de l’ús de la xarxa pública d’autobusos i el TRAM, que en els tres últims anys ha sumat 1,5 milions de viatgers més, coincidint amb les millores impulsades per l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. Entre aquestes millores, destaca la creació de noves línies, inclosa la primera línia regular nocturna de bus, la millora de freqüències, la connexió sense transbords entre el Raval Universitari i la platja a través de la plataforma del TRAM, la millora de freqüències del TRAM, etcètera. 

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la consellera, María José Salvador, han presentat hui les dades que “avalen el cada vegada major ús del transport públic en la nostra ciutat i la seua consolidació com a alternativa real al vehicle privat en els desplaçaments urbans”, en paraules de la primera edil. Marco ha subratllat que aquest augment en l’ús del transport públic “ens encoratja per a seguir treballant per una mobilitat més sostenible, eficient i contribuïsca a millorar la qualitat ambiental de l’espai urbà”. La presentació del balanç anual d’ús del transport públic en la ciutat de Castelló també ha comptat amb la participació del regidor de Mobilitat, Rafa Simó, i el director general de Transports, Carlos Domingo.

La consellera ha ressaltat l’esforç per millorar el servei amb mesures com la creació de noves línies, inclosa la primera línia regular nocturna de bus, la millora de freqüències, els serveis especials en Nadal o Magdalena, la connexió sense transbords entre el Raval Universitari i la platja a través de la plataforma del TRAM, la millora de freqüències del TRAM, entre unes altres. “De forma conjunta, amb l’Ajuntament, apostem per un transport de qualitat perquè els ciutadans puguen anar deixant el cotxe a casa”.

Més inversió per al transport urbà

Castelló ha superat en quasi 300.000 viatgers l’anterior rècord, que es mantenia en 6.314.245 usuaris des de 2011. Des de 2014 la xarxa d’autobusos urbans i TRAM Castelló han guanyat 1,5 milions de passatgers, passant dels 5.066.920 de 2014 als 6.587.938 de 2017. “Aquest augment coincideix amb les polítiques impulsades des de l’Ajuntament i la Conselleria per a potenciar l’ús del transport públic en els desplaçaments urbans i demostra que la col·laboració entre administracions ajuda a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, ha subratllat, per la seua banda, l’alcaldessa.

Des de 2015, Ajuntament i Conselleria han incorporat mesures per a incentivar l’ús del transport públic a Castelló. Així, s’ha estès la tarifa única a tot el terme municipal gràcies a la incorporació de les urbanitzacions de muntanya i la zona litoral; s’ha engegat el bo Activa’t destinat inicialment a persones en situació de desocupació; també s’han ampliat els serveis especials en Magdalena, Carnestoltes, Nadal, etcètera; s’ha engegat serveis 24 hores de bus i TRAM en Magdalena i Nadal o s’han millorat la freqüència de pas del TRAM i s’ha recuperat la connexió sense transbord entre el Raval Universitari i la platja a través de la plataforma del TRAM i des de la plaça Borrull, gràcies a l’extensió del recorregut de l’autobús del Grau fins a la rotonda de l’aeroclub.

Una prioritat per al Consell

Salvador ha destacat que el transport públic i el TRAM de Castelló “han estat des del primer moment entre les prioritats de l’actual Consell perquè volíem oferir un servei de qualitat, eficient i que garantirà l’accessibilitat en uns temps i costos raonables per al benestar de la població, la qual cosa ha permès augmentar un 11% el nombre de viatgers respecte a 2016”. “En el que portem de legislatura el TRAM de Castelló no ha parat d’augmentar i incrementar els usuaris amb més de 400.000 viatgers que han mostrat especial interès en els serveis especials com els de Nadal, Setmana Santa o Magdalena”, de fet, ha subratllat que “al març de 2017 es va registrar el nombre més alt de viatgers amb un 44,7% més respecte a l’any anterior”.

La major reordenació de la xarxa d’autobusos urbans amb la creació de tres noves línies, la millora de freqüències, l’augment de serveis i la modificació d’itineraris per a cercar recorreguts més eficaços s’ha traduït també en el major augment de 8.39.507 viatgers en solament un any, de 2016 a 2017. La tendència a l’alça des de 2015 es produeix després de tres anys consecutius de pèrdua de passatgers. La retallada en la xarxa de transport públic aplicat per l’anterior govern en 2012 va provocar una pèrdua de quasi un milió de passatgers aqueix any i el descens d’ús es va mantenir en 2013 i 2014.

Dels 6.587.938 viatgers de l’any passat, la xarxa municipal d’autobusos urbans ha sumat 3.174.758 viatgers; el TRAM 2.528.452 viatgers i les línies interurbanes, 884.728 usuaris

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací