Castelló en Moviment amb el suport de Ciutadans demana un Ple Extraordinari de Corrupció

La ‘corrupció’ del PP, almenys la d'aquell que ara confessa en el TSJ, va planejar sobre el ple municipal

1677

ActualitatDiària/E.M.

Castelló en Moviment formalitzarà durant les pròximes hores la petició de la convocatòria d’un ple extraordinari per a tractar el tema de la corrupció. Així ho han manifestat fonts del Grup i ho ha confirmat posteriorment el seu portaveu, Xavi del Senyor.

El curiós és que la iniciativa, com a tal, no ha partit de CseM, sinó del Grup Municipal Popular i, concretament, del seu portaveu adjunt Juan José Pérez Macián.

Tot va començar durant el passat ple de l’Ajuntament, quan el tema de la corrupció i el judici dels Gürtel, a València, havien destapat temes prou greus, sobre l’actuació d’alguns exdirigents del PP, com per a alterar la realitat nacional.

La ‘corrupció’ del PP, almenys la d’aquell que ara confessa en el TSJ, va planejar sobre el ple municipal. Era el que tocava per part dels altres grups i ho van aprofitar.

Però quan es debatia la ‘moció del cul’ de Ciutadans, la temperatura de la sala, a més dels riures, va pujar de to. Va ser quan tant CseMcom l’equip de Govern van centrar les seues acusacions tant en Ciutadans, que havia presentat la ‘moció del cul’ com contra el PP, que no la recolzava, però al que van ficar en el mateix sac.

En resposta a aquestes acusacions i en defensa de la posició del Grup Municipal Popular, el seu portaveu adjunt, Juan José Pérez Macián va esclatar. Va esclatar quan va acusar a Compromís i al PSOE de tenir entre les seues files tants o més casos de corrupció, i va esclatar en afirmar que el seu grup no s’oposaria a un ple contra la corrupció.

El órdago estava sobre la taula i Castelló en Moviment ja va arreplegar el guant des del primer moment.

Pensat i fet. Gens més acabar la sessió, Castelló en Moviment engegava la maquinària per a ‘agradar’ al regidor del PP i propiciar la convocatòria d’aquest ple.

Segons el reglament municipal, l’Ajuntament des del seu equip de Govern estarà obligat a convocar ple extraordinari, en un termini màxim de 15 dies, quan així ho sol·liciten almenys 7 dels representants municipals. De la mateixa manera, cada grup té potestat a sol·licitar fins a tres plens extraordinaris al llarg de l’any.

En compliment d’aquesta normativa, Castelló en Moviment (que solament té 4 representants) es va dirigir a la resta dels grups polítics per a sol·licitar el seu recolze en la sol·licitud de la convocatòria del ple (la petició es va enviar també al PP).

El passat dia 29 Ciutadans responia i donava el suport de tots els seus regidors. Ja no eren quatre sinó 8 els sol·licitants, la convocatòria del ple era viable.

Segons ha pogut saber Castelló Informació, aquest matí, s’ultimava la tramitació de la sol·licitud del ple. Siga avui o demà, Castelló en Moviment està disposat a seguir avant, i l’equip de Govern haurà de convocar-ho.

L’únic problema és que les dates estrenyen. La setmana vinent se celebrarà el ple de pressupostos, i l’última setmana de febrer, el ple ordinari de febrer… i si hi ha alguna cosa que tenen clar tots els grups, és que siga el que siga, haurà de realitzar-se abans de Magdalena.

Sobre el que concerneix a aquest ple de corrupció, el líder de CseM, no ha estalviat qualificacions en un comunicat remès avui, per a posar sobre la taula acusacions de corrupció no solament cap als exdirigents populars jutjats, sinó també sobre els actuals líders d’aqueix partit, el PP i esguitar a empresaris i altres partits com el PSOE.

Comunicat de CseM:

“Del Senyor: «El Ple extraordinari ha de servir per a aprovar mesures contra la corrupció».

L’agrupació electoral ultima la convocatòria del Ple extraordinari sobre corrupció i prepara propostes d’àmbit municipal per a combatre lelfrau.

31 de gener del 2017. Segons les declaracions del portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Senyor, hi ha diferents motius per a abordar un debat entre els grups polítics sobre la corrupció que afecta a l’Ajuntament de Castelló.

El regidor ha posat d’exemple que «els actuals regidors del PP Javier Moliner, Pérez Macián, i Vicent Sales, van obtenir les actes de regidors en les eleccions municipals del 2007 quan el PP va finançar la seua campanya electoral, segons les declaracions que hem escoltat, de forma il·legal».

Però, aquest no és l’únic motiu que esgrimeix Del Senyor per a convocar el Ple. Un altre dels arguments és la presència en el Consell Social de la ciutat de dues exalcaldes esguitats per casos de corrupció. El portaveu fa referència als consellers nats d’aquest òrgan municipal. En concret l’alcalde Antonio José Tirat pel PSPV-PSOE entre 1979 i 1987, imputat en el cas Banc València, i a Alberto Fabra, alcalde entre el 2005 i el 2011 pel PP, assenyalat per les declaracions dels acusats de la Gürtel pel finançament il·legal del PP valencià.

La proposta del ple extraordinari la va llançar en el ple ordinari de gener el portaveu adjunt del grup municipal popular, Pérez Macián, i la formació assembleària no va dubtar a acceptar el repte de realitzar el debat. El regidor Iñaki Vallejo va respondre al regidor del PP que «es faça prompte el ple per si no queda ningú de vostès per a debatre».

Per a l’agrupació electoral aquest ple és una oportunitat per a aprovar noves mesures contra la corrupció. Del Senyor ha declarat que «estem ultimant la convocatòria del Ple perquè no volem un debat estèril. Posarem en debat diferents mesures perquè el consistori s’implique en la lluita contra el frau en la contractació pública, un dels principals problemes de l’administració local. A pesar que reconeixem que fa falta una solució estructural de la corrupció, el consistori també té marge d’actuació per a evitar les mossegades i els sobrecostos», ha indicat en referència les declaracions de l’expresident de la patronal de la construcció, Vicente Monsonís”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací