L’OMIC de Vila-real tanca el primer semestre amb més de 200 expedients tramitats de queixes a Consum i juntes arbitrals

637

La seu està a la Casa dels Mundina, on s’atén els dilluns i dijous de 9.30 a 13.30 hores i els dimarts de 16.00 a 19.00 hores

Actualitat Diària

L’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor (OMIC), situada a la Casa dels Mundina i dependent de la Regidoria de Proximitat, ha tramitat en el primer semestre de l’any un total de 369 consultes i 207 expedients, en la seua majoria juntes arbitrals de consum i reclamacions. Les telecomunicacions concentren bona part dels tràmits del servei, que compta amb un equip d’advocats especialitzats per a informar i orientar els usuaris de manera gratuïta.  

Les gestions que realitza l’OMIC es basen en la formalització de reclamacions i enassessorar i solucionar qualsevol tipus de dubtes sobre transaccions comercials. En aquest primer tram de l’any, s’han atés 66 reclamacions i s’han remés 108 expedients a les juntes arbitrals de consum de Castelló, per a dirimir els conflictes de forma amistosa. En aquest últim apartat destaquen sobretot les queixes en matèria de telecomunicacions (82), seguides des de lluny per altres sectors com l’energia (9), les agències de viatges (4) o els serveis d’assistència tècnica (7). En les reclamacions tramitades per l’OMIC davant la Conselleria  de Consum, les telecomunicacions ocupen el segon lloc (11), precedides per les queixes d’establiments comercials (32). Assessorament, assistència en la celebració de vistes de consum i tramitació de cartes certificades completen el balanç d’activitat del servei.

“L’OMIC és un servei ideat amb l’objectiu d’orientar als consumidors a l’hora de realitzar reclamacions, resoldre conflictes amb empreses i ajudar a entendre millor la normativa. Un servei completament gratuït, a través d’un conveni amb la Unió de Consumidors, que compta amb un equip d’advocats professionals per a atendre les demandes i assessorar  els vila-realencs en els conflictes que puguen presentar-se amb establiments, companyies aèries o de telefonia, per exemple, que continuen sent el principal motiu de consulta”, valora la regidora de Proximitat, Miriam Caravaca.

L’OMIC està a la Casa dels Mundina, on s’atén els dilluns i dijous de 9.30 a 13.30 hores i els dimarts de 16.00 a 19.00 hores. En cas de no poder personar-se en les oficines, també es poden realitzar consultes a través del telèfon 964 547 001.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací