Agricultura concedeix tres milions d’euros a la promoció de vins valencians a l’estranger

589

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, ha concedit ajudes, per més de 3 milions d’euros, per a la promoció del sector vitivinícola valencià en els mercats de tercers països, tal com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

L’objecte d’aquestes ajudes és millorar la competitivitat dels vins valencians a través del finançament de les mesures d’informació i de promoció en tercers països, recollits en el programa de suport 2019-2023 al sector vitivinícola espanyol, dels vins amb denominació d’origen protegida, amb indicació geogràfica protegida i en la qual s’indiqui la varietat de raïm de vinificació.

Les ajudes estan destinades a empreses vinícoles, organitzacions i associacions d’organitzacions de productors vitivinícoles, organitzacions professionals i interprofessionals que exerceixin la seva activitat en el sector del vi, òrgans de gestió i de representació de les indicacions geogràfiques protegides i denominacions d’origen protegides víniques, associacions vinculades a la promoció i comercialització del vi, a més de cooperatives, entitats associatives sense ànim de lucre i organismes públics.

En total, 37 entitats de la Comunitat s’han beneficiat d’aquestes ajudes, que compten amb finançament del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA). En concret, les ajudes suposen un pressupost de 3.086.135 euros, per a projectes per valor de 7.335.460 euros.

El pagament de l’ajuda aprovada s’efectuarà una vegada realitzades les activitats subvencionades, prèvia justificació del pagament de les despeses efectuades en el desenvolupament de les activitats mitjançant la presentació de la corresponent sol·licitud de pagament.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací