Arranquen en Almassora les obres del Col·legi Regina Violant

823

Instal·len les casetes d’obra, planifiquen treballs i inicien la neteja de l’esplanada

Actualitat Diària 

Les obres del col·legi Regina Violant han començat a Almassora amb la instal·lació de les casetes per als treballadors, la planificació de tasques sobre l’edifici principal i els preparatius per a la neteja de l’esplanada interior, tal com han indicat aquest matí des de l’empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras, que s’ha desplaçat fins al recinte de l’antiga Garrofera al costat de tècnics de l’Ajuntament d’Almassora.

Les primeres mesures, han indicat, seran l’eliminació dels matolls que han proliferat després de l’abandó de l’anterior empresa constructora, la reposició de mesures de seguretat i cartelleria en el perímetre del recinte per a evitar l’accés de personal alié a l’obra i els treballs sobre l’última planta de l’edifici després de l’entrada de la maquinària pesada, entre la qual figura una grua de grans dimensions.

Almassora Regina Violant (2)L’apilament de materials i el cronograma de treball suposa reprendre l’obra valorada en 5.321.608,86 euros durant un termini màxim de 15 mesos per a convertir en realitat el projecte dissenyat pels tècnics municipals. L’abandó per part de l’anterior empresa, a més del retard per a tota la comunitat educativa a l’espera del col·legi nou, comporta la revisió dels treballs ja executats abans d’iniciar la nova construcció.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha assenyalat el de hui “com el que segur serà un dels més importants d’aquesta legislatura perquè marca un abans i un després per a l’alumnat i claustre, i en realitat per a tot el veïnat d’Almassora, pel sofriment acumulat durant tants anys”. La primera edil ha mostrat l’optimisme de l’equip de govern “que es veu materialitzat en l’inici de les obres una setmana després de la signatura de l’acta de replanteig”.

El centre projectat en el solar que antany va ocupar el camp de futbol La Garrofera comptarà amb tres línies educatives formades per 9 unitats d’Infantil, 18 de Primària i un menjador escolar sobre una superfície construïda de 7.127 metres quadrats. L’edificació del Regina Violant posarà fi a més d’una dècada d’activitat en aules prefabricades, instal·lacions que van sorgir com a provisionals i que han obligat la comunitat educativa a estudiar en condicions d’inferioritat respecte a altres centres públics de la localitat.

També la regidora d’Educació d’Almassora, s’ha felicitat per la reactivació de les obres i ha demanat disculpes per endavant al veïnat de l’entorn per les molèsties que puguen causar els treballs durant més d’un any. No obstant això, ha assenyalat que l’obertura del col·legi suposarà un revulsiu per a la zona, que rebrà cada dia a centenars de xicotets una vegada que estiga en marxa el centre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací