Finalitzen els cursos de formació impartits al Centre de Formació Paulo Freire d’Almenara

857

Més de 500 persones han participat en la trentena d’activitats programades entre la formació reglada i els diversos tallers i cursos

Actualitat Diària

El Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire d’Almenara ja ha realitzat l’habitual acte de clausura de final de curs 2018-2019. En total són més de cinc-cents els veïns i veïnes d’Almenara i d’altres municipis que han participat en les més de trenta activitats programades entre el capítol de la formació reglada amb els cursos per al graduat o els idiomes, entre els quals s’inclou el valencià, i les opcions d’activitats no reglades com la zumba, fotografia, guitarra, o ceràmica entre les diverses propostes existents.

A més enguany ha destacat l’aposta tecnològica amb la nova web del centre, així com s’han encarregat de l’organització d’activitats en la Setmana de la Ciència Ramón Lapiedra, a més de col·laborar en la campanya per la Igualtat i la no discriminació de l’ajuntament, així com diverses visites en l’àmbit del medi ambient i de la cultura i patrimoni.

En l’acte de clausura de les activitats, a més del tradicional lliurament de diplomes a l’alumnat participant, també van actuar els i les alumnes dels cursos de guitarra, taller de veu, hip-hop, tai-txi-txuan, zumba i multiactivitat. A més també es van inaugurar les exposicions dels treballs dels tallers de pintura i dibuix, fotografia, ceràmica, restauració de mobles, i pachwork.

cloenda fpa 5Destacar també la figura del director de la FPA Paulo Freire, Juan Pedro Navarro, que compleix 30 anys al capdavant. Navarro va destacar en la seua intervenció l’aposta del centre i el seu creixement, així com el canvi en el perfil de l’alumnat, ja que al principi es concebia el centre per a ensenyar més a llegir, escriure o traure’s el graduat i ara el perfil de l’alumnat és més de complementar estudis, aprendre idiomes o activitats d’oci, la qual cosa demostra l’evolució de les societat i de l’aprenentatge. A més Navarro va assenyalar que es continuarà treballant en la línia de promoure l’ensenyament, la cultura i l’oci, i lluitant com sempre per la igualtat d’oportunitats i la no discriminació. Finalment va agrair als professors i professores, així com als alumnes i les alumnes el seu esforç i motivació per a aconseguir els reptes.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, també ha destacat l’aposta un any més per totes les activitats educatives i culturals del Centre FPA Paulo Freire, que s’ha convertit en una autèntica referència en la localitat. Ha agraït també a professorat i alumnat el seu treball i els va convidar a seguir amb la formació el pròxim exercici. A més també va felicitar a Navarro pels seus trenta anys al capdavant del centre .

Ara, a l’espera del curs pròxim, s’obrin les finestres estivals amb els cursos tant en el centre Paulo Freire com en el Miguel Hernández de la Platja Casablanca d’Almenara.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací