Nules repren les excavacions a la vila romana del Benicató després de varies dècades

Està situada a 2,5 quilòmetres de la platja, en la zona del terme municipal més propera a la localitat de Moncofa

1107

Està situada a 2,5 quilòmetres de la platja, en la zona del terme municipal més propera a la localitat de Moncofa

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Nules ha decidit reprendre després de varies dècades les excavacions en la vila romana del Benicató, de fet els treballs s’estan portant a terme des de principis del mes de setembre i el que es pretén és posar en valor i ampliar aquest jaciment arqueològic.

Per a dur a terme aquesta actuació s’ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat de València per la qual cosa les excavacions estan dirigides per professionals del Departament d’Arqueologia d’aquesta universitat, no obstant això hi col·laboren també voluntaris.

“Els experts sempre han apuntat que la vila romana del Benicató pot ser molt més gran del que és en l’actualitat, per aquest motiu hem considerat important realitzar noves excavacions que puguen traure nous vestigis i donar-li així més rellevància”, comenta l’alcalde de Nules, David García.

La Vila Romana del Benicató va ser declarada Be d’Interès Cultural (BIC) i va ser descoberta l’any 1955 quan es realitzaren tasques agrícoles en la zona. La Diputació Provincial de Castelló va expropiar els terrenys i en l’any 1956 començaren les primeres excavacions, després de 20 anys es varen reprendre els treballs a l’any 1973. Posteriorment es va cedir a l’Ajuntament de Nules que és el que s’encarrega de la seua conservació.

La vila romana del Benicató està situada a 2,5 quilòmetres de la platja, en la zona del terme municipal més propera a la localitat de Moncofa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací