Nules celebra una multitudinaria festa de Sant Vicent

291

Enguany l’organització d’aquesta festa ha estat al càrrec de la Quinta de l’any 1996

Actualitat Diària

La població de Nules ha viscut un dels dies festius més destacats en el que participen milers de persones de diferents edats, la festivitat de Sant Vicent destaca a aquesta localitat de la comarca de la Plana Baixa per la celebració del cercavila protagonitzat per les quintes, que a més és Festa d’Interés Turístic Provincial des de l’any 2021.

Amb una participació massiva, enguany l’organització d’aquesta festa ha estat al càrrec de la Quinta de l’any 1996. De manera que, com és tradició les quintes han recorregut diferents carrers dels casc urbà amb la música i els carros engalanats amb cavalls per a arribar al carrer de Sant Vicent on han rendit tribut al sant rodant la foguera.

La jornada ha continuat amb l’entrega del guió a la Quinta de l’any 1997 davant el dossel que hi ha a la Plaça Major, ja que serà aquesta quinta l’encarregada d’organitzar la festa el proper any. I finalitzarà aquesta vesprada amb la tradicional missa i processó en honor a Sant Vicent.

Cal assenyalar que, aquest any el cercavila ha comptat també amb la participació d’un grup de veïns de Nyons, ciutat francesa que està agermanada amb Nules. Així mateix, s’han instal·lat, com a novetat, en diferents carrers del recorregut vàters portàtils per a evitar miccions a les vies públiques.

Va ser la Quinta de l’any 1961 la que en el seu dia va instaurar aquesta festa que actualment compta amb molta tradició i està molt arrelada entre els veïns i les veïnes del municipi.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací