Coneix tres rutes en bici per diferents parcs naturals de Castelló

476

La província compta amb un gran patrimoni natural per descobrir

Actualitat Diària

La província compta amb un gran patrimoni natural, i una de les millors maneres de descobrir alguns dels racons més espectaculars del territori és a través d’aquestes rutes

Castelló és la segona província més muntanyenca de tot el territori espanyol, per la qual cosa ofereix moltes rutes per a poder gaudir amb la família o amics. La província compta amb un gran patrimoni natural, i una de les millors maneres de descobrir alguns dels racons més espectaculars del territori és a través d’aquestes rutes.

La Via Verda de la Mar

La Via Verda de Benicàssim i Orpesa, també coneguda com a Via Verda de la Mar, és un molt bonic i senzill recorregut pràcticament pla, ideal per a fer amb tota la família sense la necessitat de tindre una gran capacitat física. Aquesta ruta té una distància de 5,5 quilòmetres, 11 si es realitza de manera completa, és a dir, anada i volta fins al punt de partida. Es pot iniciar des de qualsevol localitat, bé des de Benicàssim o des d’Orpesa, i a més es pot realitzar de manera completa amb bici.

La Via Verda de la Mar transcorre per paratges naturals de gran valor mediambiental, com l’entorn natural de la Muntanya Bovalar, les cales i fons rocosos de la Platja de la Renegà o l’entorn dels Platgetes de Bellver. Durant el trajecte, a més de paratges naturals, també es pot contemplar el patrimoni cultural de la zona, com per exemple el Poblat iber d’Orpesa la Vella o les Torres guaites de la Corda i de la Colomera.

Les Crestes de la Serra d’Irta

La Serra d’Irta és una zona en la qual es poden realitzar diferents rutes amb una dificultat variada. La ruta coneguda com Les Crestes de la Serra d’Irta és un exemple, i en el seu cas està classificada com una de les més difícils. 

Per a poder iniciar aquesta travessia, cal dirigir-se cap a l’ermita de Santa Llúcia i Sant Benet des de Alcossebre, i aparcar el cotxe als voltants del pàrquing d’aquesta zona. Una vegada arribat a aquest punt, es veu el senyal d’inici. Els senyals de fusta que trobarem durant tota la senda ajuden a seguir el camí correcte per a la correcta realització de la ruta. 

Durant aquesta llarga caminada, es passa per la torre Ebrí, el pic Campanilles, el Coll de la Palma, l’Emmallada de la Rabosa, fins a arribar a l’ermita de Sant Antoni. Durant tot el camí, aquelles persones que decidisquen iniciar aquest trajecte, podran gaudir d’unes vistes espectaculars de tot el Parc Natural de la Serra d’Irta. 

Afegir que encara que la ruta de les Crestes de la Serra d’Irta està catalogada com a ‘dificultat alta’, és més aviat degut a la distància que es recorre, que a la pròpia dificultat del terreny, i és que la distància és de quasi 19 quilòmetres. Té un únic punt una mica tècnic i exposat de baixada en el pic anterior a Campanilles, entre el km 3 i km 4. A més aquest pas es pot evitar fent marrada a la zona ja que arriba al mateix punt.

Pujada al Bartolo 

El Parc Natural del Desert de les Palmes és un espai natural muntanyenc molt singular que se situa a tot just 5 quilòmetres de Benicàssim, el litoral dels quals es pot observar des d’aquest balcó al Mediterrani, que aconsegueix la seua cota més alta en els 729 metres del Pic del Bartolo. Són diverses les rutes oficials de Pujada al Bartolo, així com senderes homologades que recorren aquest espai natural, protegit des de l’any 1989. 

Itinerari circular pel Mas d’Huguet: Aquesta opció és la que presenta menor dificultat, i en ella es recorre una distància de 6,8 quilòmetres. La ruta pel Mas d’Huguet transcorre per una àmplia pista forestal que ascendeix de manera progressiva cap al cim. El descens s’efectua per la pista asfaltada, per a després agafar de nou la pista del Mes d’Huguet que ens conduirà en un de les seues creus cap al Centre d’Interpretació.

Itinerari circular per les crestes: Aquest recorregut suposa una mica més d’esforç, ja que el desnivell és superior i el trajecte és més llarg, en concret té una distància de set quilòmetres. En un dels punts més elevats d’aquesta ruta, trobarem la creu del Bartolo, amb els seus imponents 18 metres d’altura. Si se segueix uns tres-cents metres per la pista, s’accedeix al punt més alt del recorregut i de tot el Parc, 729 metres, on es troba l’ermita de San Miguel. El descens s’efectuarà pel mateix camí que en l’itinerari circular pel Mas d’Huguet.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací