Marzà: “Invertim 850.000 euros més per a reactivar el sector cultural valencià”

531

Actualitat Diària

Cultura de la Generalitat ha buscat noves fórmules per a afermar l’acompanyament i reactivació del sector cultural valencià amb una dotació de 850.000 euros més per a la creació de programes televisius relacionats amb la promoció cultural, especialment de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el cinema. Són fons destinats a la creació de programes televisius relacionats amb la promoció cultural, especialment de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el cinema.

El conseller Marzà ha explicitat que “amb aquests fons es generaran programes televisius que potencien les manifestacions culturals valencianes i d’aquesta manera afavorim directament a les productores audiovisuals valencianes per al disseny i creació dels mateixos i, alhora, a la resta de sectors culturals perquè suposarà la seua implicació per desenvolupar els continguts culturals dels programes que es generen sobre música, arts escèniques, cinema o arts visuals, per exemple”.

Aquesta mesura se suma a les que ha anat establint Cultura de la Generalitat mitjançant ‘reaCtivem’ per l’actual situació de crisi sanitària, que ha provocat la cancel·lació de nombrosos espectacles i activitats culturals i la disminució d’assistència de públic a les projeccions, exhibicions i representacions culturals.

Per tot això es considera especialment necessari en aquest moment la difusió de programes de contingut cultural relacionat amb les competències de l’Institut Valencià de Cultura a través de canals públics de comunicació que arriben a tot el territori de la Comunitat Valenciana.

Aquesta nova mesura es tramitarà mitjançant l’Institut Valencià de Cultura i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Aquesta última realitzarà l’adquisició de produccions audiovisuals de contingut cultural relacionat amb les competències de l’Institut Valencià de Cultura, que posteriorment hauran de difondre’s a través de la cadena de televisió À Punt.

Una mesura que se suma a les convocatòries d’ajudes al sector audiovisual valencià

Cal recordar que l’Institut Valencià de Cultura ja ha convocat diferents modalitats d’ajudes al sector audiovisual valencià, entre aquestes una línia nova dotada amb 400.000 euros i destinada a donar suport a les sales valencianes d’exhibició cinematogràfica que es van vore obligades a tancar durant l’estat d’alarma.

El nostre territori disposa d’una important xarxa d’empreses valencianes que gestionen 50 cinemes, amb un total de 200 pantalles. Les empreses que s’han presentat a les ajudes rebran una dotació econòmica per cada pantalla que gestionen. A més, aquestes ajudes també fomentaran un augment en la presència de pel·lícules valencianes en les sales comercials.

Enguany s’han més que duplicat les ajudes al desenvolupament del sector audiovisual, amb un augment del 143 %. El total d’ajudes al sector audiovisual valencià, sumant les ajudes a la producció, és de 6,9 milions d’euros, un augment global d’un 11 %.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací