La FVMP i la Generalitat presenten ‘Pont a Europa’, un servei d’orientació dirigit a administracions valencianes

741

Actualitat Diària

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Generalitat Valenciana han presentat avui Pont a Europa, el primer servei d’orientació en projectes europeus dirigit específicament a les administracions locals valencianes. Tots els ajuntaments i mancomunitats han estat convidades a seguir per streaming l’acte, realitzat en el Centri del Carme Cultura Contemporània.

Un esdeveniment híbrid on també s’ha presentat la web www.pontaeuropa.es i en el qual han intervingut el president de la FVMP Ruben Alfaro, el director general d’Administració Local, Antoni Such, el director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo, el director general de Coordinació d’Acció de Govern, Juan Ángel Poyatos, el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig; els diputats en el Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez- Piñero i Esteban González Pons; la Relatora de Programes Operatius de la Comunitat Valenciana en la Comissió Europea, Francesca Michielin i el vicepresident de la FVMP, Diego Gómez. Els principals representants autonòmics amb fil directe a Brussel·les han aplaudit la iniciativa i han ofert la seva col·laboració a Pont a Europa.

Una via per a un creixement verd, digital i inclusiu

Pont a Europa és fruit d’un conveni entre la FVMP i Presidència de la Generalitat Valenciana, des de la Direcció General d’Administració Local, l’objectiu de la qual és dotar als ajuntaments i mancomunitats valencians de la preparació necessària per a accedir als fons financers de la Unió Europea del nou marc pressupostari 2021-2027. És un servei d’informació, orientació i formació que pretén motivar, facilitar i potenciar l’emprenedoria municipal en projectes europeus amb la finalitat d’afavorir un creixement verd, digital i inclusiu dels pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana.

“Estem en línia amb Europa, però necessitem conèixer el seu idioma, la seva cultura de treball i adaptar-la en les nostres organitzacions”, ha assenyalat Rubén Alfaro, president de la FVMP. Un dels objectius de Pont a Europa és fomentar en l’administració la cultura de treball dels projectes europeus, que implica transversalitat, participació, xarxa, col·laboració públic-privada i innovació. “Per a aprofitar les oportunitats de la UE, cal remodelar les estructures administratives i convertir als ajuntaments en motors de l’economia”, ha explicat Antoni Such, director general d’Administració Local.
www.pontaeuropa.es

Avui s’ha presentat també la web www.pontaeuropa.es, una guia pràctica per a accedir als fons europeus, buscar convocatòries i socis, optar a una completa biblioteca de recursos, inscriure’s a cursos especialitzats i conèixer bones pràctiques de municipis valencians. “És un espai pioner, perquè és la primera oficina online dirigida especialment a ajuntaments i mancomunitats, amb la finalitat de motivar la seva participació en projectes europeus, crear una xarxa de contactes i posar en valor el treball i el perfil de gestor de projectes europeus.”, ha conclòs Gonzalo Albir, coordinador de Pont a Europa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací