Desarticulada una xarxa d’origen xinès dedicada a la producció i distribució de marihuana

527

Actualitat Diària

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació ALMAJU, ha desmantellat una organització delictiva d’origen asiàtic dedicada al tràfic de marihuana entre el sud d’Espanya i el Nord d’Europa amb infraestructura en diverses províncies andaluses.
S’ha detingut a 32 membres de la xarxa pels suposats delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals, tràfic d’éssers humans i defraudació de fluid elèctric.

En els 22 registres realitzats a les províncies de: Sevilla (Espartinas), Huelva(Palos de la Frontera, Moguer, Aljaraque i Huelva capital), Granada(La Zubia i Granada capital) i Màlaga(Mijas, Torremolinos, Benalmàdena, Alhaurín de la Torre i Màlaga capital), s’han aprehès 70 quilos de marihuana en cabdells llesta per a la seva distribució i més de 6.800 plantes. A més, s’han desmantellat 10 laboratoris de droga i s’han confiscat 7 vehicles.

La recerca es va iniciar el mes de gener passat quan els agents van detectar diversos laboratoris de drogues a la comarca del Aljarafe, dirigits per ciutadans xinesos.
Després d’establir un dispositiu de vigilància, els investigadors van determinar que aquesta organització posseïa una complexa estructura endogàmica, integrada per 2 famílies xineses, perfectament jerarquitzada i estanca, amb una xarxa de cases dedicades al cultiu indoor de marihuana. Així mateix, cal destacar que s’han detectat a 3 súbdites xineses que es trobaven en condicions de semiesclavitud.

D’altra banda, s’ha descobert que els principals responsables de la xarxa tenien una faceta empresarial “legal” regentant basars, mitjançant els quals finançaven i blanquejaven grans quantitats de diners procedents del cultiu i venda de marihuana.
A més, utilitzaven un esquema empresarial, en tant que invertien part dels beneficis en la millora i modernització dels laboratoris, aconseguint d’aquesta manera augmentar la producció i els beneficis. Els agents han calculat que en 2019 podrien haver obtingut diversos milions d’euros de la venda de marihuana.

Activitat productiva en habitatges de luxe de lloguer

L’activitat productiva es desenvolupava en habitatges de lloguer, sobretot en xalets independents de luxe en urbanitzacions aïllades, amb contractes de lloguer a llarg termini, encara que empraven identitats i documentacions falses.
Una vegada llogades els habitatges, efectuaven reformes importants, realitzant connexions a la xarxa elèctrica amb sofisticats procediments per a evitar ser detectats. Així mateix, utilitzaven la major part de l’espai dels edificis per a plantacions intensives “indoor”, d’aquí ve que es referien a elles com a “granges”, produint cicles de collits ininterromputs, d’una varietat de planta manipulada genèticament coneguda com a “amnèsia” i amb un THC (Tetrahidrocannabinol) molt superior a la mitjana.

En el dispositiu d’explotació de l’operació han participat més de 200 agents de la Guàrdia Civil de les Comandàncies de Sevilla, Màlaga, Huelva i Granada; a més de diverses unitats de recerca, GRS, GAR, USECIC, unitats d’helicòpters, i Servei Cinológico.

Aquesta operació, dirigida pel Jutjat mixt núm. 4 de Sanlúcar la Mayor (Sevilla), s’inclou dins del Pla Especial de Seguretat contra el Narcotràfic en el Camp de Gibraltar i la seva zona d’influència.

Per a més informació poden contactar amb l’Oficina Perifèrica de Comunicació de la Guàrdia Civil de Sevilla, en el telèfon 954 23 53 22.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací