L’IVAJ destaca el treball de les entitats que han obtingut projectes d’Erasmus+ Juventud

477

Actualitat Diària

El director de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha valorat el treball realitzat per les entitats de la Comunitat Valenciana que han participat en el Programa Erasmus+ Juventud, i ha destacat que “fins i tot amb les dificultats d’aquest temps de pandèmia global s’ha obtingut un total de 51 projectes d’Erasmus+ Juventud, en les tres convocatòries de 2020, per part de 35 entitats”.

La dotació econòmica de 2020 en projectes Erasmus+ Juventud ascendeix a 1.069.392 euros. En aquest aspecte, destaquen els intercanvis juvenils, amb 490.018 euros; les associacions estratègiques, amb 259.455 euros, la mobilitat de treballadors i treballadores en l’àmbit de la joventut amb 250.365 euros, i el diàleg de joventut, al qual se li han assignat 69.554 euros.

Jesús Martí participa aquest dimarts telemàticament en la reunió extraordinària del Consell Interterritorial de Joventut, en la qual s’aborda la coordinació entre l’Agència Nacional i les comunitats autònomes en els programes Erasmus+ Juventud i Cos Europeu de Solidaritat per al nou marc financer de la Unió Europea 2021-2027.

Entitats en la primera ronda Erasmus+ Juventud

En la primera ronda de 2020 es van concedir un total de 14 projectes d’Erasmus+ Juventud: 8 d’intercanvis juvenils, 5 projectes de mobilitat de treballadors i treballadores de joventut i un de diàleg de la joventut, amb una dotació total de 260.455 euros.

Les entitats beneficiàries en intercanvis juvenils van ser Sport for the World;a Ordre del Fenix Associació Cultural Jove; Embullats d’Alacant per la innovació social i el desenvolupament sostenible, Teamworking Youth Alacant, Xeració València, Associació Cultura Creativa, Associació juvenil per la integració dels joves a Europa i ILEWASI, Centre de Recerca, Defensa i promoció dels drets dels nens, nenes i adolescents.

En mobilitat de treballadors i treballadores es troben Joves cap a la Solidaritat i el Desenvolupament; Backlash, Associació Cultura Creativa, Euroimpulse Network i Emprèn Ocupació European Network i en dialógo de la Joventut;a Fundació Vent del Poble.

Entitats en la segona ronda

En la ronda 2 es va donar llum verda a un total de 20 projectes: 10 d’intercanvis juvenils, 5 de treballadores i treballadors de Joventut, 3 d’associacions estratègiques i 2 projectes de Dialogo de la Joventut, amb una dotació de 502.954 euros.

Les entitats reconegudes en aquesta segona ronda van ser Embullats d’Alacant per la innovació social i el desenvolupament sostenible; EpisodelV, associació intercultural jove, l’Ajuntament de Montserrat, AC Amics de la Biblioteca de la Fonteta de València;a Associació Cultural i Esportiva La Foia, Euroimpulse Network, Associació Cultura Creativa, Ajuntament de Quart de Poblet, Arrel d’ Ideïs i De Amicitia, en intercanvis juvenils.

En mobilitat de treballadors i treballadores es troben TeamWorking Youth Alacant; Backslash; Asociació Cultural Tabalà; Collita Producció Audiovisual i Xano Channel, Associació per al desenvolupament comunitari.

En associacions estratègiques, les entitats amb projectes destacats figuren l’Ajuntament de Quart de Poblet; l’Associació Fractals Educació Artística i l’Associació Cultural i Esportiva La Foia. Finalment ,en aquesta segona ronda, en el diàleg de la joventut es van aprovar els projectes de l’Ajuntament de Mislata i del Consell Valencià de la Joventut.

Entitats de la tercera ronda

En la tercera ronda de 2020 es van aprovar un total de 17 projectes: 8 entren en la categoria d’intercanvis juvenils, 7 corresponen a mobilitat de treballadors i treballadores de joventut i 2 a l’acció diàleg de la joventut, contactes entre joves i responsables de la presa de decisions en l’àmbit de la joventut.

En l’apartat d’intercanvis juvenils, s’han vist reconeguts els projectes de lso ajuntaments de Benejússer; Aras de los Olmos i Agres; l’associació Kali Yag: Associació pels drets de la cultura Romaní; la Associació Cultura Creativa; Xeración València; la Associació la Finestra Nou Circ i l’AC Amics de la Biblioteca de la Fonteta.

En matèria de mobilitat de persones treballadores en l’àmbit de la joventut, han correspost a Xano Channel Associació per al desenvolupament comunitari; a l’Ajuntament de l’Orxa i a l’Associació Àgora Cultural.

També en mobilitat, a l’entitat Backlash, la Associació Cultura Creativa i Euroimpulse Network. Finalment, en diàleg de la joventut, els dos projectes aprovats corresponen a l’Associació Alba i a l’Ajuntament de Pego.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací